Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός Κέρκυρα εμβόλιο: Η “παράλυση”, η ΕΔΕ και η απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός Κέρκυρα εμβόλιο: Η “παράλυση”, η ΕΔΕ και η απάντηση

Γιατρός Κέρκυρα εμβόλιο: Η αλήθεια για τον γιατρό Σκιαδόπουλο και τις υποτιθέμενες παρενέργειες από το εμβόλιο - Η καταγγελία και η απάντησή του

Σάλος έχει προκληθεί με τον γιατρό στην Κέρκυρα, που ισχυρίζεται ότι παρέλυσαν τα κάτω άκρα του μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού. Λίγες μέρες μετά τη νοσηλεύτρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Κέρκυρας, που νοσηλεύτηκε με παράλυση κάτω άκρων και ελάμβανε θεραπεία σφαιρίνης-γ, μετά τον εμβολιασμό της, πάλι στην Κέρκυρα ο γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος νοσηλεύτηκε με τις ίδιες “παρενέργειες” στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, με τους γιατρούς να αναζητούν εάν τα συμπτώματα του ασθενούς σχετίζονται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου που έκανε τη Δευτέρα ή με την ΕΔΕ που διατάχθηκε σε βάρος του…

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι οι πληροφορίες που αφορούν το εμβόλιο και δίνονται στη δημόσια σφαίρα θα πρέπει να ελέγχονται πολύ καλά. “Οποιαδήποτε πληροφορία που είναι μη ελεγμένη, μη πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη, δημιουργεί αμφιβολίες για το εμβόλιο, προσφέρει πάρα πολύ κακές υπηρεσίες στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να εμβολιαστεί ο κόσμος και να λυθεί το πρόβλημα”, είπε. Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το άγχος λόγω της ΕΔΕ, δημιούργησε τα σωματικά προβλήματα στον γιατρό από την Κέρκυρα και το εμβόλιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με την κατάστασή του.

rapid test ΕΟΔΥ

Γιατρός Κέρκυρα εμβόλιο: ‘Προφανώς λόγω της ΕΔΕ του κόπηκαν τα πόδια’

“Οτιδήποτε εμφανίσει ένας άνθρωπος που εμβολιαστεί, δε σημαίνει ότι οφείλεται στο εμβόλιο. Από τότε που βρέθηκε υπόλογος για ένα λάθος που έκανε, προφανώς λόγω του ψυχολογικού στρες που είχε δεν έχει εμφανίσει ένα, αλλά διάφορα συμπτώματα”. “Πρόκειται για συνάδελφο ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμών. Και ο οποίος τη μία μέρα αιτιάθηκε ότι είχε δύσπνοια και την άλλη παράλυση. Ο εργαστηριακός έλεγχος δεν έδειξε τέτοια προβλήματα”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα συμπτώματα συνέπεσαν χρονικά με την ΕΔΕ που διατάχθηκε εις βάρος του γιατρού και δε φαίνεται ν’ αποτελούν παρενέργεια του εμβολίου. “Προφανώς λόγω της ΕΔΕ του κόπηκαν τα πόδια. O δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα είναι από τους ευεργετημένους από την εκτός σειράς εμβολιασμού”.

Γιατρός Κέρκυρα εμβόλιο: Τι απαντά ο ίδιος ο γιατρός Σκιαδόπουλος

Ο κ. Σκιαδόπουλος πάντως, υποστηρίζει πως βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να καταθέσει ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει με ασθενοφόρο. “Εγώ θέλω να πάω να καταθέσω όποτε μου το ζητήσουν. Με ασθενοφόρο; με ασθενοφόρο. Οποτεδήποτε. Είμαι στη διάθεση των οργάνων του κράτους”. Με τις εξετάσεις του να έχουν βγει καθαρές, ο χειρουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς φέρεται να έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του.

“Οι εξετάσεις μου είναι καθαρές. Και σήμερα θα πάω να κάνω και μια άλλη εξέταση έξω. Περιμένω να πάω κι έξω να την κάνω μεσημεράκι μου είπανε. Εγώ είμαι αυτός ο οποίος τα έλεγα, τα λέω και θα τα λέω. Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, δεν έχουμε άλλη επιλογή”, λέει.

rapid test ΕΟΔΥ

Γιατρός Κέρκυρα εμβόλιο: Η κατάσταση της υγείας του

Ο γιατρός από χτες έχει υποβληθεί σε αρκετές εξετάσεις οι οποίες έως τώρα είναι καθαρές ενώ σήμερα κατάφερε να κουνήσει λίγο τα δάχτυλα των ποδιών του και να τα λυγίζει ελάχιστα ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να σηκωθεί. Ο κ. Σκιαδόπουλος σε αποκλειστικές δηλώσεις σήμερα το πρωί στο Corfutvnews και στον Διονύση Μάμαλο αναφέρθηκε στο χρονικό της περιπέτειας που έζησε με την υγεία του. Τόνισε ότι την Δευτέρα το πρωί στις 8:45 έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Έμεινε στον χώρο έως της 9.30 και έφυγε συνεχίζοντας κανονικά τις δουλειές. Το βράδυ όπως είπε αισθάνθηκε μια κακουχία σαν μια βαριά γρίπη.

Το πρωί της Τρίτης 07:05 ξύπνησε να πάει στην δουλειά αλλά η μέση του και τα πόδια του ήταν παράλυτα. Αμέσως πήρε τον ΕΟΔΥ όπου τον προέτρεψε να πάει στο Νοσοκομείο. Κάλεσε το 166 ήρθε το ασθενοφόρο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Ως τώρα οι εξετάσεις είναι καθαρές και θα οδηγηθεί σε ιδιωτικό εργαστήριο για να κάνει μια ακόμα εξέταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πόνοι ήταν έντονοι στην μέση και τα πόδια έως χτες ενώ σήμερα κούνησε λίγο τα δάχτυλα και λύγησε ελαφρώς τα πόδια του χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να σηκωθεί.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του πριν το εμβόλιο, ο κ. Σκιαδόπουλος είπε ότι δεν είχε κατι ιδιαίτερο. Ούτε κάποιο υποκείμενο νόσημα, μόνο ένα πρόβλημα με το αναπνευστικό, οποίο δεν συνδέεται. Κλείνοντας πάντως προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας ότι είναι η μοναδική λύση έτσι ώστε να έχουμε ανοσία και να βγούμε καθαροί από αυτή την περιπέτεια της πανδημίας. Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας παράλυση στα κάτω άκρα. Η μητέρα δύο παιδιών έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης και ανυπομονεί να επιστρέψει κοντά στην οικογένειά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις