Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρθιώτης – Διόνυσος: Μήνυση στον Δήμο, τι καταγγέλλει
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης – Διόνυσος: Μήνυση στον Δήμο, τι καταγγέλλει

Φουρθιώτης - Διόνυσος: Μήνυση κατά των υπευθύνων του δήμου Διονύσου κατέθεσε ο Μένιος Φουρθιώτης.

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Δήμου Διονύσου υπέβαλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιωτης. Σύμφωνα με την μήνυση, ο παρουσιαστής κατηγορεί τον Δήμο για τα αδικήματα της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και εξύβρισης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, «ο δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι του καταγγέλλονται κατά την ανωτέρω μήνυση ως υπεύθυνοι για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντος δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχε καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβλημένη δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονομικές και αστυνομικές αρχές ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι: «Παραταύτα επί σειρά τριών ημερών οι τοπικοί άρχοντες του αρμόδιου Δήμου επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην Ποινική Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας». Η δικηγορική εταιρεία θα αναλάβει την εκπροσώπηση του δημοσιογράφου και στα πλαίσια αστικών δικών για την ικανοποίηση «της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί».

Διόνυσος, το απόλυτο χάος

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει για τρίτη μέρα ο Διόνυσος, καθώς οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης είναι τεράστιες. Τα δέντρα που έχουν πέσει στην περιοχή δεν έχουν προκαλέσει ζημιές μόνο στις υποδομές, αλλά και στις περιουσίες των κατοίκων, καθώς πολλά έπεσαν μέσα σε αυλές και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εκτός από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, του δήμου και της Περιφέρειας που επιχειρούν, στον Διόνυσο βρέθηκε και ομάδα εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού για να βοηθήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της. Ο Διόνυσος, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε ακόμη
“Βόμβα” στην πολιτική ζωή της Ελλάδας – Ο Φουρθιώτης “κατεβαίνει” στις εκλογές
Διαψεύδει τη σύλληψη η Αυλωνίτου – Βίντεο από τον “σκοτωμό” με τον Φουρθιώτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις