Διόνυσος ρεύμα – κακοκαιρία Μήδεια: Επιχείρηση Στρατού, ΕΜΑΚ, πυροσβεστών, ΔΕΔΔΗΕ και εθελοντών

ΕΛΛΑΔΑ

Διόνυσος ρεύμα – κακοκαιρία Μήδεια: Επιχείρηση Στρατού, ΕΜΑΚ, πυροσβεστών, ΔΕΔΔΗΕ και εθελοντών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μάχη με τον χρόνιο δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, στην Αττική.

17.02.2021 | 13:51

Μια πραγματική μάχη με την κακοκαιρία «Μήδεια» έδωσαν στον Διόνυσο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκατοντάδες άνθρωποι. Η περιοχή του Διονύσου, χθες το βράδυ, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -καθεστώς που θα ισχύσει για ένα μήνα από την εκδήλωση των φαινομένων, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021 Την ίδια στιγμή, γίνονται προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με εμπλεκόμενους φορείς να ανταλλάζουν «πυρά» για τις ευθύνες των αλυσιδωτών «μπλακ άουτ». Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε βλάβες σε 100.000 ρολόγια.

Στην περιοχή του Διονύσου, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία, εκατοντάδες άνθρωποι, από τον Στρατό, την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική, τον ΔΕΔΔΗΕ, και εθελοντές παρέμειναν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα, προσπαθώντας να επιλύσουν τα προβλήματα.

Με οχήματα, μηχανήματα, φτυάρια και χέρια, απομάκρυναν πεσμένα δέντρα, άνοιξαν δρόμους, έριξαν αλάτι και επιχείρησαν να «αναστήσουν» το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Να σημειωθεί ότι μόνο στην περιοχή του Διονύσου οι πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με το Mega, ξεπέρασαν τις 750. Γενικά στα βόρεια προάστια, επιχειρούσαν περίπου 700 άνδρες της Πυροσβεστικής, εκ των οποίων οι 150 ήταν στον Διόνυσο. Μαζί τους ήταν και 50 στρατιώτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους και αυτή την ώρα, μεσημέρι της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης. Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 πελάτες σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των πελατών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ανήλθε σε 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 πελάτες. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Exit mobile version