Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας: Δέντρο έπεσε σε τρένο – Οι δυσκολίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο
ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας: Δέντρο έπεσε σε τρένο – Οι δυσκολίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας: Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στο δίκτυο του προαστιακού έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Σήμερα το πρωί έγινε ένας μικρός εκτροχιασμός βαγονιού του προαστιακού στις Αχαρνές χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αλλά το συμβάν έχει προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί για κάποιες ώρες η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται από χθες στην ηλεκτροκίνηση των συρμών του προαστιακού προς Κόρινθο και Χαλκίδα λόγω της διακοπής ρεύματος σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται ή να αλλάζουν τα δρομολόγια.Τέλος, προβλήματα εντοπίζονται και στα κλειδιά (διακλάδωσης γραμμών), καθώς δεν υπάρχει θερμαινόμενος εξοπλισμός αυτού του είδους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Κακοκαιρία Μήδεια - Χιονισμένοι δρόμοι

Μυτιλήνη: Κινδυνεύει με κατάρρευση το εμβληματικό αρχοντικό του Ι. Παπουτσάνη στο Πλωμάρι

Ένα εμβληματικό, για την αρχιτεκτονική και οικονομική – κοινωνική ιστορία της Μυτιλήνης, αρχοντόσπιτο κινδυνεύει. Ο λόγος για το αρχοντικό Ιωάννη Παπουτσάνη στο «Μάντσεστερ» της Μυτιλήνη, το Πλωμάρι. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Ιωάννη Παπουτσάνη, γιο του Δημητρίου Παπουτσάνη, ιδρυτή του πρώτου ατμοκίνητου ελαιοτριβείου σαπωνοποιείου στο Πλωμάρι με έτος ίδρυσης το 1870 και εμπορικές δραστηριότητες που έφταναν στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στον Πόντο, στη Μασσαλία, στη Γένοβα, στην Αλεξάνδρεια κ.α. Το αρχοντόσπιτο χτίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, του οποίου οι εγκαταστάσεις έφταναν μέχρι τη θάλασσα, όπου υπήρχε εξέδρα για τη φόρτωση του λαδιού, μιας και το Πλωμάρι έως το 1932 ήταν χωρίς λιμάνι. Να σημειωθεί ότι όλη η γύρω περιοχή ήταν βραχώδης, χωρίς δυνατότητα οδικής πρόσβασης πιο πέρα από το εργοστάσιο.

Στα 1899 οι γιοι του Δημητρίου Παπουτσάνη, Ιωάννης και Παναγιώτης, πιθανόν να υπήρχε και τρίτος, ιδρύουν την εταιρεία «Αφοί Παπουτσάνη» και επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές τους. Στα 1917 ο Παναγιώτης έρχεται στον Πειραιά και ιδρύει εργοστάσιο σαπωνοποιίας διατηρώντας συνεργασία με τον αδερφό του Ιωάννη που παρέμεινε στο Πλωμάρι και κράτησε την επιχείρηση. Το εργοστάσιο στο Πλωμάρι, πιθανότατα να έπαψε να λειτουργεί γύρω στα 1970 και σιγά σιγά ερειπώθηκε. Σήμερα σώζεται μόνο ο βόρειος τοίχος χτισμένος με την χαρακτηριστική της περιοχής όμορφη πρασινόπετρα.

Κακοκαιρία και χιόνια

Δείτε ακόμη:

Θεσσαλονίκη: Σε ποιους δήμους θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη
Πήρε τα χιονοπέδιλα και βγήκε για σκι στο Μαρούσι
Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις