Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παλαιό Φάληρο – Κακοκαιρία Μήδεια: Απίστευτες εικόνες, χιόνια ως τη θάλασσα
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο – Κακοκαιρία Μήδεια: Απίστευτες εικόνες, χιόνια ως τη θάλασσα

Παλαιό Φάληρο - Κακοκαιρία Μήδεια: Διαφορετική θέα από τα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους βλέπουν σήμερα οι κάτοικοι όλης της Αττικής.

Διαφορετική θέα από τα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους βλέπουν σήμερα οι κάτοικοι όλης της Αττικής καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» άπλωσε ένα τεράστιο λευκό σεντόνι σε όλο τον νομό. Τα βόρεια προάστια έχουν ντυθεί στα «λευκά» από τη Δευτέρα ενώ σήμερα, μετά από την έντονη χιονόπτωση το βράδυ, έχουν ακόμη περισσότερο χιόνι. Ειδικά στις αθηναϊκές γειτονιές, τα Άνω Πατήσια, το Γαλάτσι και η Νέα Ιωνία και το Παγκράτι όπου σε πολλά σημεία το «έστρωσε» για τα καλά.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα και το γεγονός ότι πυκνό χιόνι έπεσε και στα νότια προάστια της Αθήνας, ακόμη και σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη θάλασσα. Η λεωφόρος Ποσειδώνος και η ακτογραμμή έχουν καλυφθεί από πυκνό χιόνι, όπως και όλοι οι δρόμοι του Παλαιού Φαλήρου. Ελάχιστα καταστήματα είναι ανοιχτά, ενώ δεν κυκλοφορεί κόσμος στους δρόμους, λόγω πυκνής χιονόπτωσης και πάγου.

Παλαιό Φάληρο χιόνια Παλαιό Φάληρο χιόνια

280 κλήσεις για βοήθεια στην Αττική

Τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική δέχτηκε 280 κλήσεις για βοήθεια στην Αττική. Εξ αυτών οι 25 ήταν για μεταφορά νεφροπαθών ενώ οι 24 για μεταφορά σε εμβολιαστικά κέντρα. Την ίδια ώρα, 10 κλήσεις αφορούσαν σε απεγκλωβισμό πολιτών από τα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, σε Ριτσώνα, Παιανία και Διόνυσο χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οδηγοί οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας προτρέπει τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. «Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Για τον ίδιο λόγο αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις