Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Αθανάσιος – Έκπτωτος: Η Ιερά Σύνοδος τον κατηγορεί για απείθεια και ασέβεια
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Αθανάσιος – Έκπτωτος: Η Ιερά Σύνοδος τον κατηγορεί για απείθεια και ασέβεια

Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Αθανάσιος - Έκπτωτος: Έκπτωτο κήρυξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Αθανάσιο για απείθεια και ασέβεια.

Επίσης, ύστερα από εισήγηση του Παναγιωτάτου, ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης και διορίσθηκε ως Πατριαρχικός Έξαρχος επικεφαλής της νεοσύστατης Εξαρχίας Μελίτης (Μάλτας). Επιπλέον, κατόπιν παράκλησης του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτα, εξελέγησαν δύο Βοηθοί παρ’ αυτώ Επίσκοποι και δη: α) ο αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Παβούρης (εκ Λέσβου) υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ιλίου, και β) ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Σάββα (εκ Κύπρου) υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κλαυδιουπόλεως. Όλες οι παραπάνω εκλογές έγιναν ομόφωνα και παμψηφεί.

Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Αθανάσιος – Έκπτωτος: Παλιά ομιλία του

Το βιογραφικό του Αθανάσιου Παπά

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος Παπάς πρώην Χαλκηδόνος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης (1959) και μετεκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο του Μονάχου, του οποίου και αναγορεύτηκε διδάκτορας φιλοσοφίας το 1965. Διετέλεσε καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Χάλκης στην έδρα της χριστιανικής αρχαιολογίας και τέχνης, ενώ έχει σπουδάσει και βυζαντινή αγιογραφία. Το 1959 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1972 πρεσβύτερος το ίδιο έτος εξελέγη επίσκοπος Ελενουπόλεως, το 1976 προήχθη σε μητροπολίτη Ελενουπόλεως και το 1990 έγινε μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Θείρων.

Διετέλεσε μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συμμετέχει στις συνοδικές επιτροπές: διορθόδοξων ζητημάτων, ιδρυμάτων του θρόνου στο εξωτερικό (πρόεδρος), διαχριστιανικών ζητημάτων (πρόεδρος), του διαλόγου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, θεολογικών μελετών, Αγίου Όρους (πρόεδρος) κ.ά. όπως επίσης και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και πρόεδρος του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Στις 21 Μαρτίου 2008 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος και στις 16 Φεβρουαρίου 2021 τον κήρυξε έκπτωτο για απείθεια και ασέβεια και τον κατέταξε μεταξύ των σχολαζόντων Ιεραρχών του Θρόνου ως Μητροπολίτη πρώην Χαλκηδόνος

Αθανάσιος Παπάς

Δείτε ακόμη:

Αυξάνονται οι νεκροί από την κακοκαιρία – Δύο στην Εύβοια και ένας στην Κρήτη

Αναβολή εμβολιασμών λόγω κακοκαιρίας – Άμεσος επαναπρογραμματισμός των ραντεβού

Ιστορικός χιονιάς – Νέα επιδείνωση από το βράδυ μέχρι το πρωί στην Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις