Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι – Κακοκαιρία Μήδεια: Πήρε τα χιονοπέδιλα και βγήκε για σκι
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι – Κακοκαιρία Μήδεια: Πήρε τα χιονοπέδιλα και βγήκε για σκι

Μαρούσι - Κακοκαιρία Μήδεια: Πρωτόγνωρες εικόνες είδαν οι κάτοικοι της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας.

Πρωτόγνωρες εικόνες είδαν οι κάτοικοι της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας που έχει σκεπάσει στα λευκά ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Μία ασυνήθιστη εικόνα είδαμε σήμερα στο Μαρούσι. Ένας πολίτης εκμεταλλευόμενος την χιονόπτωση αποφάσισε να κάνει… σκι! Το στιγμιότυπο καταγράφηκε στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ. Ο πολίτης έκανε σκι στο πεζοδρόμιο προφανώς σε μία προσπάθεια να… ερμηνεύσει τον κωδικό 6 των SMS για περίπατο ως μία ευκαιρία για προσωπική άσκηση με χιονοπέδιλα.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. Από τις πρωινές ώρες το πιο έντονο πρόβλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίζεται από το ύψος του Χαϊδαρίου και προς Κόρινθο, γι’ αυτό από την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τις 06:20 στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ, έως την οδό Αντιγόνης και στα δύο ρεύματα. Επισημαίνει, επίσης, ότι όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα, στο Παλατάκι, θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απευθύνει σύσταση για όσους είναι απόλυτη ανάγκη να κινηθούν να επιλέγουν ως εναλλακτική διαδρομή την Αττική Οδό.

Προβλήματα στην Εύβοια με την ηλεκτροδότηση

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωσή του, ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο, κυρίως από την πτώση δέντρων. Υπενθυμίζεται ότι χθες μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα και στις Σποράδες όπου τα νησιά έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις