Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλώρινα χαμηλότερη θερμοκρασία: Ρεκόρ με -25 βαθμούς Κελσίου
ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρινα χαμηλότερη θερμοκρασία: Ρεκόρ με -25 βαθμούς Κελσίου

Φλώρινα χαμηλότερη θερμοκρασία: Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στο Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, περίπου στις οκτώ το πρωί σήμερα, Τρίτη, η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου (εξαιρούνται οι σταθμοί τις δολίνες Κεχρωτής και Βαθυστάλου).

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διονύσου

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Λαμίας έως το πρωί της Τετάρτης

Μπροστά στο σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», παρατείνεται έως τις 7.00 το πρωί της Τετάρτης η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνικό οδό Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας.  Αρχικά η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της Αττικής, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστή έως τις 19.00 το βράδυ σήμερα, Τρίτη. Ωστόσο, η σφοδρότητα των φαινομένων που εντοπίζονται στην Αττική, κρίθηκε ότι δεν επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο τμήμα αυτό, συνεπώς θα παραμείνει κλειστή -τουλάχιστον μέχρι τις 07.00 το πρωί της Τετάρτης- στο τμήμα από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τα όρια της Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και έπειτα η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά. «Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις