Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Το Δόλωμα: Σε ποιο νησί γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Δόλωμα: Σε ποιο νησί γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία

Το Δόλωμα: Αυτό που ίσως δεν ξέρουν και αναρωτιούνται πολλοί είναι το πού γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία.

”Το δόλωμα” είναι τίτλος ελληνικής ταινίας παραγωγής Φίνος Φιλμ του 1964 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Ντίνο Ηλιόπουλο και Βαγγέλη Βουλγαρίδη. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν και αναρωτιούνται πολλοί είναι το πού γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία την οποία βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Η ταινία έχει γυριστεί στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Ο Μπάμπης Βαλέρης (Αλεξανδράκης) και ο συνεργάτης του Μάνθος (Ηλιόπουλος) ηγούνται μιας σπείρας απατεώνων, οι οποίοι ειδικεύονται σε χαρτοπαικτικές απάτες. Χρειάζονται στις δραστηριότητές τους μία ωραία γυναίκα ως δόλωμα, έτσι ώστε να προσελκύουν ευκολότερα τα πλούσια θύματά τους. Γι’ αυτό ο Μπάμπης επισκέπτεται ένα καμπαρέ της Τρούμπας, στο οποίο ξεχωρίζει την Καίτη (Βουγιουκλάκη) και της προτείνει να συνεργαστούν. Εκείνη δέχεται και έτσι ακολουθεί μια περίοδος εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσει τρόπους και συμπεριφορά αριστοκράτισσας.

Μετά από μερικές επιτυχημένες εξορμήσεις σε διάφορα μέρη, η σπείρα βρίσκεται στην Ρόδο. Εκεί, η Καίτη γνωρίζει τον Μίλτο (Βουλγαρίδης), ο οποίος εκδηλώνει ερωτικό ενδιαφέρον γι’ αυτήν. Όμως στο μεταξύ η αστυνομία φτάνει στα ίχνη του Μπάμπη, με τη συμβολή του Γιώργου (Μπάρκουλης), φίλου του Μίλτου, που αναγνώρισε την Καίτη από το διάστημα που εργαζόταν στο καμπαρέ. Τελικά η σπείρα εξαρθρώνεται, αλλά η Καίτη αφήνεται ελεύθερη και μπορεί να χαρεί τον έρωτά της με τον Μίλτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις