Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Οι Θαλασσιές οι Χάντρες: Το θρυλικό χαστούκι του Γεωργίτση στην Λάσκαρη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Θαλασσιές οι Χάντρες: Το θρυλικό χαστούκι του Γεωργίτση στην Λάσκαρη

Οι Θαλασσιές οι Χάντρες: Για το χαστούκι στην Ζωή Λάσκαρη και για το μουστάκι, είχε μιλήσει σε συνέντευξή του ο Φαίδων Γεωργίτσης. 

Το ”Οι θαλασσιές οι χάντρες” είναι ελληνική μουσική κωμωδία του 1966 της Φίνος Φιλμς, έγχρωμη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές, σίγουρα αυτή με το χαστούκι και το μουστάκι. Και για το χαστούκι στην Ζωή Λάσκαρη και για το μουστάκι, είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στο Down Town, ο Φαίδων Γεωργίτσης.

«Το μουστάκι που είδατε στην ταινία ήταν ψεύτικο. Δεν έχω αφήσει ποτέ στη ζωή μου μουστάκι. Όσο για την περιβόητη σκηνή με το χαστούκι, γυρίστηκε μόνο μία φορά. Μία και καλή. Είχα εντολή από τον Δαλιανίδη το χαστούκι να είναι αληθινό. Η Ζωή δεν το γνώριζε αυτό. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα της σκηνής και της έσκασα το χαστούκι, ξαφνιάστηκε. Τα έχασε. Αυτό ακριβώς το ξάφνιασμα ήθελε να αποτυπώσει ο Δαλιανίδης. Πριν προλάβει να αντιδράσει, μπήκε στη μέση εκείνος: “Εγώ του είπα να σου δώσει αυτό το χαστούκι, σταμάτα. Συγχαρητήρια. Ήσουν εξαιρετική, καταπληκτική”. Τα άκουσε η Ζωή αυτά και όλα καλά», εξομολογήθηκε ο Φαίδων Γεωργίτσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις