Εμβολιασμός Ελλάδα: Στόχος τα 2 εκατομμύρια μέχρι τέλος Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός Ελλάδα: Στόχος τα 2 εκατομμύρια μέχρι τέλος Μαρτίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Εμβολιασμός Ελλάδα: Τα κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι μέχρι στιγμής οι παραλαβές των εμβολίων στην χώρα μας διεξάγονται κανονικά.

15.02.2021 | 17:45

Προσηλωμένη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι η κυβέρνηση, που έχει θέσει ως στόχο να έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό 2 εκατομμυρίων πολιτών εως το τέλος Μαρτίου. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αρχικά γιατί θα πρέπει να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην παραλαβή των απαιτούμενων ποσοτήτων εμβολίων, με τα κυβερνητικά στελέχη πάντως να διατείνονται ότι μέχρι στιγμής οι παραλαβές στην χώρα μας διεξάγονται κανονικά. Επόμενη δυσκολία είναι η απώλεια κάποιων εμβολίων είτε λόγω προβλημάτων στην μεταφορά, είτε κυρίως λόγω αδυναμίας κάποιων ηλικιωμένων να πάνε εγκαίρως στο ραντεβού που είχαν κλείσει.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Και για τα δύο αυτά προβλήματα βρέθηκαν λύσεις, αφού αφενός τα εμβόλια φυλάσσονται και ελέγχονται επαρκώς, αφετέρου όποιος ηλικιωμένος δεν μπορέσει να πάει την προκαθορισμένη ημέρα στο ραντεβού του το εμβόλιο δεν χάνεται, αλλά διοχετεύεται στην εμβολιατσική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα βοηθήσουν ώστε να προσωρήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι και από την πορεία των εμβολιασμών στην ηλικιακή ομάδα 64-60.

Εμβολιασμός Ελλάδα: Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα είναι το σύστημα για τον εμβολιασμό των λεγόμενων ευπαθών ομάδων, που εμβολιάζονται ανεξάρτητα από τα ηλικιακά κριτήρια. Εάν ο στόχος του Μαρτίου επιτευχθεί, τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε εργαζόμενους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» εξυπηρέτησης των πολιτών, όπως είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι επαγγελματίες οδηγοί, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό. Αυτός ο προγραμματισμός, σε συνδυασμό με την παραλαβή από την χώρα μας περισσότερων εμβολίων, αλλά και τις καλύτερες καιρικές συνθήκες θα οδηγήσουν σε μια πιο μόνιμη χαλάρωση των μέτρων και στην σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Exit mobile version