Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσικό εμβόλιο μεταλλάξεις: Ο Πούτιν ζητά να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό εμβόλιο μεταλλάξεις: Ο Πούτιν ζητά να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα

Ρωσικό εμβόλιο μεταλλάξεις: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να μελετήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να μελετήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά των νέων στελεχών του κορoνοϊού, περιμένοντας τη σχετική εισήγησή της στο ζήτημα αυτό έως τις 15 Μαρτίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Η Ρωσία έχει εγκρίνει δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik-V, το οποίο προωθεί ευρέως στο εξωτερικό και το EpiVacCorona.

Με διευθυντές ρωσικών ΜΜΕ συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και την Κυριακή διέρρευσαν κάποια κομμάτια της συζήτησης που είχε μαζί τους. Ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποίησε εμφάνιση ως «ήρεμη δύναμη», παρά την κριτική εναντίον του. Η δημοτικότητα του καταγράφεται μεταξύ 58-66%, ενώ τα τελευταία χρόνια αυτή σημείωσε πτώση μόνο στις νεότερες ηλικίες. Όπως και να ‘χει, η δημοτικότητά του παραμένει κοντά στο 51%, ενώ η ρωσική κοινωνία φαίνεται πως πείθεται σταδιακά όχι μόνο από τα ΜΜΕ και από το δημόσιο διάλογο υποστηρικτών και αντιπάλων του Ναβάλνι, αλλά και από την πίεση, που ασκεί στους οπαδούς του Ρώσου μπλόγκερ η ρωσική αστυνομία στις φθίνουσες διαδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά προπαντός η βαριά κατηγορία ότι είναι υποχείριο ξένων κρατών και μυστικών υπηρεσιών.

Βλαντιμίρ Πούτιν

«Η Ρωσία κατάφερε να κινητοποιήσει το σύστημα υγείας»

«Οι επιτυχίες μας αρχίζουν να εκνευρίζουν πολύ τους εν δυνάμει αντιπάλους μας. Κεντρικό ρόλο στην ιστορία αυτή παίζει το ρωσικό εμβόλιο, που ήταν το πρώτο παγκοσμίως, που πιστοποιήθηκε από τις κρατικές αρχές μιας χώρας και τώρα αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Μάλιστα αποκάλυψε ότι αν και στην αρχή οι προβλέψεις και το κλίμα ήταν πολύ δυσμενέστερο, η Ρωσία κατάφερε να κινητοποιήσει το σύστημα υγείας, τη βιομηχανία της και τις εφεδρείες της, ώστε να δώσει πολύ καλύτερα τη μάχη από την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου επικρατεί εν πολλοίς διάλυση. Στη Ρωσία 12 ασθενούν στις 100 χιλιάδες, ενώ σε άλλες χώρες μέχρι και σήμερα 45.

Εμβόλιο κορονοϊός εμβολιασμός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις