Εταιρεία ταχυμεταφορών εισβολή: Ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο σε 2,5 λεπτά

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εταιρεία ταχυμεταφορών εισβολή: Ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο σε 2,5 λεπτά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Εταιρεία ταχυμεταφορών εισβολή: Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους αδίστακτη συμμορία και ο εντοπισμός της αποτελεί προτεραιότητα για αυτούς.

15.02.2021 | 18:42

Μόλις 2,5 λεπτά χρειάστηκαν μέλη εξαμελούς συμμορίας τα ξημερώματα της Κυριακής, για να εισβάλουν, να ξηλώσουν με λοστούς και να μεταφέρουν στο αυτοκίνητό τους χρηματοκιβώτιο από εταιρεία ταχυμεταφορών, στα Πατήσια. Η νέα αυτή ληστρική επιδρομή συμμορίας κουκουλοφόρων έξι ατόμων, σήμανε και πάλι συναγερμό στις Αρχές Ασφαλείας, λίγα 24ωρα από την ανατίναξη ΑΤΜ στο Περιστέρι και την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έφθασαν επί τόπου, ειδοποιημένοι από τον συναγερμό. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση και αυτής της ληστρικής επιδρομής των πολυάριθμών κουκουλοφόρων, προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν πρόκειται για την ίδια συμμορία, που άλλοτε ανατινάζει με εκρηκτικά Α.Τ.Μ εντός και εκτός Σττικής και άλλοτε εισβάλλει σε κτίρια και προχωρά σε διαρρήξεις η αρπαγές χρηματοκιβωτίων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους αδίστακτη συμμορία και ο εντοπισμός των μελών της αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία, καθώς οι αντιδράσεις τους είναι απρόβλεπτες. Η εισβολή, οι σκηνές της οποίας έχουν καταγραφεί και στο εσωτερικό αλλά και έξω από την εταιρεία από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, έγινε λίγο μετά τις 4 το πρωί της Κυριακής, ώρα που επιλέγη λόγω και της αραιής έως μηδαμινής κίνησης, η συμμορία για να χτυπήσει και να διαφύγει. Στόχος ήταν εταιρεία ταχυμεταφορών, που λόγω των αναγκών των πολιτών στις ημέρες των περιορισμών του κορονοϊού, έχει όπως και άλλες του ίδιου κλάδου αυξημένες υποχρεώσεις και άρα υπολόγιζαν σε αρκετά μετρητά στο χρηματοκιβώτιο.

Εταιρεία ταχυμεταφορών εισβολή: Οι πέντε εισέβαλαν

Οι πέντε κουκουλοφόροι, από τους έξι που πήραν μέρος συνολικά στην επιδρομή- ο έκτος περίμενε στο αυτοκίνητο διαφυγής-  διέρρηξαν, σπάζοντας τα τζάμια των γραφείων  της εταιρείας  στην οδό Κουρτίδου στα Πατήσια και εξουδετέρωσαν γρήγορα τον συναγερμό που άρχισε να χτυπάει. Κατάφεραν, όπως προαναφέρθηκε,  σε μόλις 2,5 λεπτά και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο με λοστούς και το οποίο  περιείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 20.000 ευρώ. Οι κακοποιοί,  έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο στο δρόμο, το φόρτωσαν  σε αυτοκίνητο και χάθηκαν στο σκοτάδι.

 

Εταιρεία ταχυμεταφορών εισβολή: Το πρόσφατο ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

Το alphafreepress.gr έγραψε πριν από λίγες ημέρες ότι «αντιμέτωπη με μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες ενόπλων, που δρουν στον ελληνικό χώρο, και «ειδικεύονται» στην ανατίναξη με εκρηκτικά Α.Τ.Μ, σε διάφορες περιοχές εντός και εκτός Αττικής, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Οι μαυροφορεμένοι κακοποιοί με τις κουκούλες και το βαρύ οπλισμό, αφού ανατίναξαν, όπως το συνηθίζουν, όχι μόνο ένα, αλλά δύο Α.Τ.Μ, στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Περιστερίου, όταν αντελήφθησαν ότι λόγω του συναγερμού ήταν κοντά τους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν αστυνομικό.

Οι τελευταίοι πυροβόλησαν στον αέρα, ξεκίνησαν άγρια καταδίωξη ενός Ασημί αυτοκινήτου μέχρι το Αιγάλεω αλλά εκεί οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν και να χαθούν προς το παρόν τα ίχνη τους. Όπως το συνηθίζουν καθώς το έχουν διαπράξει και στο πρόσφατο παρελθόν, επέλεξαν μετά από έρευνα που προηγείται της ανατίναξης, ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ όπου υπήρχαν δύο Α.Τ.Μ. Η συμμορία των έξι- άλλες φορές εμφανίζονται πέντε- παγίδευσε με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών τα δύο μηχανήματα και ακολούθησε η έκρηξη, που επειδή ήταν ισχυρή, κατά πληροφορίες, τα χαρτονομίσματα καταστράφηκαν. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανοίξει και πάλι οι φάκελοι μιας σειράς επιθέσεων σε ΑΤΜ και ειδικά εκεί όπου δύο και τρία μαζί καθώς οι αδίστακτοι κακοποιοί επιδιώκουν με μια ενέργεια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεία.

Exit mobile version