Κλειστά σχολεία αύριο Βόλος: Η κακοκαιρία Μήδεια αναστέλλει τα μαθήματα

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία αύριο Βόλος: Η κακοκαιρία Μήδεια αναστέλλει τα μαθήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Κλειστά σχολεία αύριο Βόλος: Επίσης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία.

15.02.2021 | 18:11

Κλειστά θα είναι και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο. Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη ημέρα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά αυτής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Κλειστά σχολεία αύριο: Η απόφαση για την Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με νέα απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Τα μαθήματα όπως και σήμερα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

«Λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διευκρινίζεται ότι για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση, αλλά θα ληφθεί απόφαση από κάθε δήμο ξεχωριστά, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο και πάντα με στόχο την απολύτως ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των πολιτών.

Exit mobile version