Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Απόδραση!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Απόδραση!

Σούπερ Λιγκ - 22η αγωνιστική: Η ΑΕΚ έφυγε με διπλό δυσανάλογα ευρύ από τη Λάρισα, 4-2 την ΑΕΛ που είχε ισοφαρίσει στο 80’ και λύγισε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

Σούπερ Λιγκ22η αγωνιστική: Τεράστιας αξίας, αλλά και δυσκολίας διπλό πήρε η ΑΕΚ στη Λάρισα. Επιβλήθηκε 4-2 της ΑΕΛ και επέστρεψε στη δεύτερη θέση σε τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Άρη και μόλις στο +2 από τον Παναθηναϊκό. Με τη μάχη για τη 2η θέση να έχιε ανάψει για τα καλά, με μόνον τέσσερις αγωνιστικές να μένουν για να πέσει η αυλαία της regular season.

Το παιχνίδι φάνηκε να μετατρέπεται σε περίπατο για την Ενωση όταν προηγήθηκε 0-2 με τα γκολ του Ολιβέιρα από το πρώτο μέρος. Είχε μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και δίκαια πήρε προβάδισμα 2-0. Tο πρώτο γκολ ήρθε μετά από τραγικό ολέθριο λάθος του Μαξιμένκο που έκανε απρόσεκτη πάσα και ο Ολιβέιρα κυνήγησε τη φάση και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος το εκτέλεσε για το 0-1 στο 13’. Και λίγο πριν την ανάπαυλα ο Λιβάι Γκαρσία επιχείρησε μια επικίνδυνη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Ολιβέιρα με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 0-2.

Ο Μανταλος

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Με την επανέναρξη η ΑΕΚ κυνήγησε τρίτο γκολ, αλλά τίποτε δεν προμήνυε το χαμό που θα ακολουθήσει! Ο Γκαρσία έφτασε μια ανάσα από το γκολ πριν η ΑΕΛ κόντρα στη ροή του αγώνα μειώσει. Ο Μουκαντζό βρήκε τον Νικολιά που ήταν αφύλακτος και με πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-2. Και το επικό καμ-μπακ ολοκληρώθηκε προσωρινά στο 80′. Ο Μαξιμένκο έκανε το γέμισμα, ο Λάτσι κατέγραψε την γκέλα ολκής και ο Ακούνια με δεξί σουτ έκανε το 2-2!

Η ΑΕΚ είδε να χάνεται μια διαφαινόμενη βέβαιη νίκη και άρχισε να πιέζει πάρα πολύ. Και επιβραβεύτηκε για την επιμονή της στο …παρατημένο 90’. Λυτρωτής ο Αλμπάνης που δημιούργησε χώρο μπροστά εντός περιοχής ΑΕΛ και έκανε το σουτ που ευνοήθηκε και από την κόντρα στον Χουσίνο για να γίνει το 2-3!

Και εκεί που λες τα είδες όλα, στο 93’ από ένα γέμισμα ο Γκαρσία προσπαθώντας να ισοφαρίσει έκανε χέρι που επιβεβαίωσε ο Γκορτσίλας στο VAR. Εκτελεστής ο Μουκαντζό στο 96’ και ο… άγιος-Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του! Και μάλιστα στην κόντρα ο Σιμάνσκι μόνος του έκανε την προέλαση από μπαλιά του Γκαρσία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-4.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Νικολιάς 70’, Ακούνια 80’ – Ολιβέιρα 13’, 42’, Αλμπάνης 90’, Σιμάνσκι 97΄.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας. ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδόπουλος, Αϊναλής. VAR: Ευαγγέλου.

ΑΕΛ (Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (Μπέρτος 63′), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (Μουκαντζό 63′), Στίφλερ (Νικολιάς 53′), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (Χουσίνο 87’).

AEK (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (Νταντσένκο 55′), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (Αλμπάνης 74′), Γκαρσία, Ολιβέιρα (Σιμόες 74′), Ανσαριφάρντ. 

δυο γκολ ο Ολιβειρα

Δείτε ακόμη: 

Πέρασε τον Ιμερ, ετοιμάζεται για Μπερετίνι και 8άδα ο Τσιτσιπας!
Ψάχνουν μεγαλοπαράγοντα για να τον συλλάβουν για χρέη
Δυο αγώνες της 22ης αγωνιστικής στο αποψινό πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις