Κύκλωμα πλαστογραφίας: Άσυλο μόνο με 200 ευρώ!

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα πλαστογραφίας: Άσυλο μόνο με 200 ευρώ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κύκλωμα πλαστογραφίας: Πλαστογραφούν αυθεντικές βεβαιώσεις αιτούντων ασύλου και τις πουλάνε σε παράνομους αλλοδαπούς.

13.02.2021 | 00:52

Κύκλωμα που εδρεύει στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας πλαστογραφεί και πουλάει σε αλλοδαπούς, παράτυπους μετανάστες, πλαστά δελτία αιτούντος πολιτικού ασύλου με 200 ευρώ το ένα! Με παρόμοια πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα από την Αστυνομία πέντε άλλοδαποί, τρεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, μετά από καταδίωξη του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και δύο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, σε διαφορετικές ώρες. Καθώς ο σχετικός νόμος και οι διαδικασίες για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου έχουν αυστηροποιηθεί καθώς είχε παρατηρηθεί ότι γινόταν κατάχρηση από άτομα τα οποία δεν δικαιούνταν και πολλά ήταν στην παρανομία, τα μέλη κυκλωμάτων αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής να δώσουν αυτά… άσυλο σε αλλοδαπούς, προκειμένου να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να γνωρίζει κανείς που  βρίσκονται.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το μεσημέρι της Πέμπτης, συνελήφθησαν όπως προαναφέρθηκε,  στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Ασφάλειας Ιωαννίνων έξι αλλοδαποί, ύστερα από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.  «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οδηγός αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών της προαναφερόμενης υπηρεσίας και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ύστερα από καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών.

Κύκλωμα πλαστογραφίας: Κατείχαν πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου μετέφερε με αυτό πέντε αλλοδαπούς, εκ των οποίων: Ένας στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και  τρεις κατείχαν πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί από περιοχή των Αθηνών έναντι 200 ευρώ το καθένα». Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα,  συνελήφθησαν δύο  αλλοδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά Δελτία Αιτούντος Ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά και στη Λάρισα στα μέσα  Δεκεμβρίου 2020, εντοπίστηκαν τρεις υπήκοοι  Αφγανιστάν με πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία. Οι τρεις Αφγανοί κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς, στην Πλατεία του ΟΣΕ, βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά δελτία ασύλου, με ατομικά στοιχεία και φωτογραφίες που αντιστοιχούσαν σε άλλους υπηκόους Αφγανιστάν.

 

Κύκλωμα πλαστογραφίας: Τα αγόρασαν στην Αθήνα

«Τα δελτία», ανέφερε τότε το ρεπορτάζ  «φέρεται να έχουν εκδοθεί από Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου στην Αττική, αλλά στην πραγματικότητα, οι κάτοχοι τα έλαβαν από μέλη δικτύου, που εδρεύει στην Αθήνα και εκμεταλλεύεται πρόσφυγες και αλλοδαπούς, προμηθεύοντας πλαστά δελτία με οικονομικό αντίτιμο».

Exit mobile version