Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Έσωσε την παρτίδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Έσωσε την παρτίδα

Σούπερ Λιγκ - 22η αγωνιστική: Επέστρεψε στις νίκες και εντός έδρας ο Απόλλων Σμύρνης, 2-1 τον Ατρόμητο στο αθηναϊκό ντέρμπι και αποσπάστηκε στο +10 από τις τελευταίες θέσεις

Σούπερ Λιγκ22η αγωνιστική: Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του (4/10 με την ΑΕΛ η πρώτη!) και την 6η συνολικά φέτος σφράγισε ο Απόλλων Σμύρνης. Επιβλήθηκε 2-1 του Ατρομήτου στο αθηναϊκό ντέρμπι και πλέον βλέπει τις… περιπέτειες σωτηρίας από ασφάλεια δέκα βαθμών. Oι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με φόρα από το μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ, έστω κι αν δεν του χάρισε πρόκριση στο κύπελλο, παρά μόνο πρεστίζ. Αλλά και από το “Χ” με τον ΠΑΟΚ, που μπορούσε να είναι και διπλό μετά από περίπου 60 χρόνια! Οι Περιστεριώτες ήρθαν από σερί άσχημα αποτελέσματα και τον Παντελίδη στο δεύτερο του ματς στον πάγκο ως… αντι-Κάναντι.

Ο Απόλλων είχε καλύτερο ρυθμό στα πρώτα λεπτά και έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες φάσεις με τον Κολ και τον Ιωαννίδη. Ο τελευταίος, όμως, αναγκάστηκε να βγει νωρίς από το ματς αφού στο 35’ αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο στομάχι και μπήκε ο Ντάουντα. Στο 42΄ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Το πάσινγκ Γκέιμ έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Μπεντινέλι που με διαγώνιο πλασέ σκόραρε για το 1-0.

Κρισιμη νίκη για τον Απόλλωνα

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Ο Ατρόμητος άλλαξε ταχύτητα με την επανέναρξη. Απείλησε, δε, με ισοφάριση, κυρίως από προσπάθειες των Μουνίθ και Αγκάγιεφ στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης. Αλλά και με τον Μανούσο στο 64’ να χάνει την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του. Και κάπου εκεί ήρθε η επιβεβαίωση του …άγραφου νόμου. Ο Ατρόμητος έχανε τις ευκαιρίες και ο Απόλλων κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε το 2-0. Στο 67’ το γέμισμα του Κολ στον Ντάουντα και ο Νιγηριανός στράικερ με ωραίο στρίψιμο του κορμιού του “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο για να βρει το χώρο να εκτελέσει από κοντά (2-0). Ο Ατρόμητος το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει με σουτ του Μαυρομμάτη στο 90’. 

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Μπεντινέλι 42’, Ντάουντα 67’ – Μαυρομμάτης 90’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς. ΒΟΗΘΟΙ: Δίπλαρης, Πάγκαλος. VAR: Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Φατιόν (Κιτόκο 70’), Σλίβκα, Κολ (Κάλισιρ 88’), Μπεντινέλι (Φερνάντεθ 70’), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (Ντάουντα 35’).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Νάτσος (Μαυρομμάτης 85’), Γούτας, Στρούγγης, Χαρίσης (Μάτιτς 85’), Σάλομον, Χριστοδουλόπουλος (Ραμπέγιο 74’), Κωτσόπουλος (Εντομβόνγι 74’), Μουνίθ, Αγκάγιεφ (Μανούσος 59’).

Δευτερη ήττα με Παντελίδη στον παγκο ο Ατρομητος

Δείτε ακόμη: 

Πέρασε τον Ιμερ, ετοιμάζεται για Μπερετίνι και 8άδα ο Τσιτσιπας!
Ψάχνουν μεγαλοπαράγοντα για να τον συλλάβουν για χρέη
Δυο αγώνες της 22ης αγωνιστικής στο αποψινό πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις