Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανατίναξη ΑΤΜ: Ένοπλοι πυροβόλησαν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατίναξη ΑΤΜ: Ένοπλοι πυροβόλησαν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Ανατίναξη ΑΤΜ: Σε συναγερμό η αστυνομία ψάχνει παντού ίχνη των έξι οπλισμένων με Καλάσνικοφ κακοποιών, οι οποίοι πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετά από ανατίναξη ΑΤΜ στο Περιστέρι. 

Αντιμέτωπη με μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες ενόπλων, που δρουν στον ελληνικό χώρο, και «ειδικεύονται» στην ανατίναξη με εκρηκτικά Α.Τ.Μ, σε διάφορες περιοχές εντός και εκτός Αττικής, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Οι μαυροφορεμένοι κακοποιοί με τις κουκούλες και το βαρύ οπλισμό αφού ανατίναξαν, όπως το συνηθίζουν, όχι μόνο ένα αλλά δύο Α.Τ.Μ, στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Περιστερίου, όταν αντελήφθησαν ότι λόγω του συναγερμού ήταν κοντά τους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν αστυνομικό. Οι τελευταίοι πυροβόλησαν στον αέρα, ξεκίνησαν άγρια καταδίωξη ενός Ασημί αυτοκινήτου μέχρι το Αιγάλεω αλλά εκεί οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν και να χαθούν προς το παρόν τα ίχνη τους.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως το συνηθίζουν καθώς το έχουν διαπράξει και στο πρόσφατο παρελθόν, επέλεξαν μετά από έρευνα που προηγείται της ανατίναξης, ένα μεγάλο σού[περ μάρκετ όπου υπήρχαν δύο Α.Τ.Μ. Η συμμορία των έξι- άλλες φορές εμφανίζονται πέντε- παγίδευσε με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών τα δύο μηχανήματα και ακολούθησε η έκρηξη, που επειδή ήταν ισχυρή κατά πληροφορίες τα χαρτονομίσματα καταστράφηκαν. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ με τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν. Οι δράστες φέρονται να πυροβόλησαν με αυτόματο τύπου καλάσνικοφ, όπως καλάσνικοφ κρατούσαν και σε άλλες περιπτώσεις ανατίναξης δύο και τριών Α.Τ.Μ στη σειρά. Κατά την πρακτική που ακολουθούν πάντα χτύπησαν λίγο μετά τις 4 το πρωί, όταν η κίνηση είναι μηδαμινή και οι δρόμοι ανοιχτοί για να διαφύγουν σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Σήμα αστυνομικού

Ανατίναξη ΑΤΜ: Ειδική ομάδα για τον εντοπισμό τους

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, τη ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί για τον εντοπισμό τους, πέρα από άλλα στοιχεία, ακολούθησε βήμα βήμα τη διαδρομή της καταδίωξης αλλά και στάθηκε πολύ και στο σημείο όπου χάθηκαν από τα μάτια των αστυνομικών. Παίρνουν συνεχώς βιντεοληπτικό υλικό για να δουν καλύτερα το ασημί αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν για τη διαφυγή. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανοίξει και πάλι οι φάκελοι μιας σειράς επιθέσεων σε ΑΤΜ και ειδικά εκεί όπου δύο και τρία μαζί καθώς οι αδίστακτοι κακοποιοί επιδιώκουν με μια ενέργεια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεία.

Πρώτος φάκελος είναι η ανατίναξη τριών Α.Τ.Μ από πέντε μαυροφορεμένους κακοποιούς οπλισμένους με καλάσνικοφ στην Αχαΐα. Η συμμορία από την ανατίναξη των τριών Α.Τ.Μ σε εμπορικό κέντρο, στην Περιβόλα της Πάτρας, άρπαξε 242.000 ευρώ. Οπλισμένοι και πάλι με καλάσνικοφ χτύπησαν και πάλι λίγο μετά τις 4 το πρωί, της 5ης Σεπτεμβρίου 2020.  Στο εμπορικό κέντρο, στην Περιβόλα της Πάτρας,  προκλήθηκαν υλικές ζημιές από την έκρηξη. Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το χτύπημα από οδηγό φορτηγού, που βρισκόταν στο πάρκινγκ εκείνη την ώρα.

Ανατίναξη ΑΤΜ: 8 λεπτά κράτησε η επιδρομή

Η τριπλή ανατίναξη όπως παρατήρησαν οι αστυνομικοί στο βίντεο κράτησε μόλις 8 λεπτά. Όπως είχε προκύψει, έσπασαν τις εξωτερικές πόρτες,  μπήκαν μέσα και κινήθηκαν προς το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένα τα μηχανήματα. Και από το εμπορικό κέντρο της Περιβόλας, είχαν διαφύγει όπως και τώρα στο Περιστέρι με ασημί αυτοκίνητο. Τον Αύγουστο του 2020, η συμμορία των αδίστακτων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εμφανίστηκε στην Κόρινθο. Αρχές  του μήνα, ανατίναξαν τέσσερα (!) μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τα οποία ήσαν εγκατεστημένα σε εμπορικό κέντρο της Κορίνθου, και πάλι λίγο μετά τις 4 το πρωί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες, που πιθανολογήθηκε ότι ήταν τέσσερις, καθώς ο πέμπτος προφανώς είχε παραμείνει στο αυτοκίνητο διαφυγής. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα που στεγάζονται στο εμπορικό κέντρο. Η ίδια συμμορία κατά τις υποψίες των αστυνομικών είναι πίσω και από άλλη ανατίναξη ΑΤΜ στην Κόρινθο τον Μάϊο του 2020. Όταν έγιναν αντιληπτοί από ιδιώτη, του κόλλησαν την κάνη του καλάσνικοφ στο κεφάλι, ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν.

Ανατίναξη ΑΤΜ: Είναι οι ίδιοι πίσω απ’ όλες τις ανατινάξεις;

Εκείνο που ζητά απάντηση είναι αν η συμμορία αυτή ευθύνεται για όλα τα χτυπήματα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, σε αττική και Βοιωτία. Υπενθυμίζεται ότι έναν ζωντανό εφιάλτη, μέσα στη νύχτα, αντιμέτωπος με τέσσερις κουκουλοφόρους,  έζησε πριν από λίγο καιρό,  ο φύλακας του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα. «Οι τέσσερις κουκουλοφόροι», έγραφε το Alphafreepress, «για τους οποίους εκτιμάται ότι βρίσκονται πίσω από ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε Α.Τ.Μ, τα οποία ανατινάζουν με εκρηκτικά, στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, αιφνιδίασαν και έπιασαν όμηρο τον άτυχο νυχτοφύλακα, τον οποίο χτύπησαν για να εκφοβίσουν».

Αστυνομία με περιπολικό και κόκκινες κορδέλες

Δείτε ακόμη:

Κόρινθος: Συνελήφθησαν οι δράστες δέκα κλοπών
Γιαννάκος: Καλύτερα στην υγεία της η 40χρονη που παρέλυσε, αποζημίωση για την αποκατάστασή της
“Πέρασε” το νομοσχέδιο της Κεραμέως – Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης, φύλαξη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις