Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Lockdown Μητσοτάκης: Η ανάληψη ευθύνης του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown Μητσοτάκης: Η ανάληψη ευθύνης του πρωθυπουργού

Lockdown Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το τρίτο lockdown βγαίνοντας μπροστά και αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Αναμφισβήτητα το να οδηγηθεί η χώρα και η οικονομία σε ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση αφού είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει κοινωνική δυσαρέσκεια και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Ήδη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης τον νέων περιοριστικών μέτρων η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για ομολογία αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ίδια ώρα αρκετοί εκπρόσωποι των κλάδων της οικονομίας που κλείνουν επιτέθηκαν στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επιβολή οικονομικής ασφυξίας και ενδεχόμενο λουκέτο σε επιχειρήσεις.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Το βάρος αυτών τον αντιδράσεων δεν θα μπορούσε να αναληφθεί από κανέναν άλλον εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα χρέωνε στην παρούσα φάση τα λάθη που έγιναν σε έναν ή σε δύο υπουργούς. Και επίσης δεν θα εξαιρούσε τον εαυτό του από τις αντιδράσεις της κοινωνίας που στρέφονται κατά των κυβερνητικών αποφάσεων. Έκανε λοιπόν το αυτονόητο: Το πήρε πάνω του! Έτσι μετά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής αποφάσισε όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες φορές να απευθύνει ο ίδιος στον ελληνικό λαό προασπιζόμενος  έτσι μια ομολογούμενος δύσκολη κυβερνητική επιλογή.

Lockdown Μητσοτάκης: Τι αποδεικνύει ο Πρωθυπουργός

Με αυτόν τον τρόπο όπως θεωρούν πολλοί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει  δυο πράγματα: Πρώτον Δεν κρύφτηκε πίσω από τις εξελίξεις και δεύτερων προστάτεψε πλήρως τα μέλη τις κυβέρνησης του. Εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η επιλογή για τρίτο αυστηρό απαγορευτικό βαρύνει αποκλείστηκα  τον ίδιο και την κυβέρνηση. Επιπλέον προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω παίρνοντας την ευθύνη για δυο πολύ σοβαρές εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Η πρώτη φάνηκε από την φράση του «Τα μέτρα θα χαλαρώνουν και θα αυστηροποιούνται ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση» και η δεύτερη είναι η επιστροφή στην κανονικότητα την οποία ο ίδιος οριοθέτησε στο τέλος Απριλίου. Γνωρίζοντας πολύ καλά το πολιτικό κόστος ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε για ακόμα μια δορά προσωπικά στους πολίτες και όχι στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις κατηγορίες που του εξαπολύουν για τον χειρισμό της πανδημίας. Πολιτικά λοιπόν η κίνηση Μητσοτάκη είναι ορθή η ουσία όμως είναι να επιτευχθεί και ο στόχος για την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα, και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι στην κυβέρνηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Δείτε ακόμη:

Συνθήματα στο σπίτι Στεφανάδη που έφαγε ο Μητσοτάκης στην Ικαρία
Στην Αθήνα σήμερα το «Philia Forum» -Ο ρόλος της Ελλάδας
Μητσοτάκης: Το Πάσχα θα δούμε το τέλος του τούνελ για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις