Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Η άγνωστη τραγική ιστορία της Άσης Μπήλιου
LIFESTYLE

Η άγνωστη τραγική ιστορία της Άσης Μπήλιου

Άση Μπήλιου: «Αισθάνομαι περήφανη για ένα πράγμα του χαρακτήρα μου: την ψυχραιμία που ανέπτυξα με το χρόνο", έχει πει.

Δεν θα μπορούσε να κάθεται… ήσυχα. Σαν σωστός Τοξότης, η πολύ γλυκιά και πάντα κομψή Άση Μπήλιου, δεν σταματά να πειραματίζεται και να δοκιμάζει νέα πράγματα. «Μελετούσα και μάθαινα ξένες γλώσσες, γιατί το όνειρο της μητέρας μου ήταν να σπουδάσω». Η υψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις Πανελλαδικές τη βρίσκει φοιτήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας και κάπου εκεί ξεκινάνε τα δικά της –ανεκπλήρωτα– όνειρα.

Ο αστρικός κόσμoς όμως, ενδιέφερε από μικρή την Άση Μπήλιου, η οποία σε ηλικία μόλις 12 ετών δημιούργησε το δικό της κλαμπ Τοξοτών. Αφορμή στάθηκε ο παιδικός της έρωτας, με τον οποίο ανήκαν στον ίδιο αστερισμό. «Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο, το οποίο στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει ως εργαλείο αυτογνωσίας, να καταλάβεις σε τι φάση της ζωής σου βρίσκεσαι. Δεν πιστεύω πως τα πάντα είναι μοιραία, πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη βούληση. Η τύχη παίζει ρόλο, αλλά, χωρίς να παίρνεις εσύ αποφάσεις, η ζωή δεν κινείται», είχε πει.

Το 1995 έκανε σπουδές αστρολογίας, και άρχισε να αρθρογραφεί με μόνιμες στήλες και άρθρα περί αστρολογίας σε εφημερίδες και περιοδικά όπως το ΒΗΜΑgazino, ELLE, Άστρα και Όραμα, COSMOPOLITAN κ.ά. Από το 2001, ασχολήθηκε με τηλεόραση (MEGA), στην αρχή με την εκπομπή «Σαν στο σπίτι σας» και τα επόμενα χρόνια με τον «Όμορφο κόσμο το πρωί». To 2003 εγκαινίασε το δικό της αστρολογικό γραφείο ενώ παράλληλα είχε πλούσια τηλεοπτική πορεία με εκπομπές αστρολογικού περιεχομένου.

Εν τέλει, την κέρδισε αποκλειστικά η αστρολογία και εκείνη, κέρδισε αμέσως το κοινό. «Σκεφτόμουν, μετά το τέλος των σπουδών μου, να πάω στη Σορβόνη να σπουδάσω ψυχολογία, γιατί με αυτό ήθελα να ασχοληθώ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ανάλογο τμήμα στη χώρα μας κι επειδή μιλούσα τη γλώσσα, ονειρευόμουν να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί».

Άση Μπήλιου

Άση Μπήλιου: Η συνταρακτική απώλεια

Ο χαμός όμως της μητέρας της άλλαξε όλα τα δεδομένα στη ζωή της. «Πολλές φορές γράφουν για την υιοθεσία μου ότι ήταν το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής μου. Ξέρεις, όμως, τι είναι πιο σημαντικό; Να μένεις μόνος στη ζωή. Όταν ήμουν 9, έχασα τον πατέρα μου. Στα 19, όταν έφυγε και η μητέρα μου, έμεινα εντελώς μόνη, χωρίς κανένα απολύτως στήριγμα, και ήμουν ακόμη παιδί. Αυτό το γεγονός ήταν που με σημάδεψε και με καθόρισε ως άνθρωπο.

Έπρεπε να στηριχτώ αποκλειστικά σε μένα, χωρίς να το έχω μάθει. Παρόλο που δούλευα από μικρή, επειδή προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, δεν είχα μάθει ακόμη τι σημαίνει να ζω μόνη, να πληρώνω τους λογαριασμούς και όταν αρρωσταίνω να πρέπει να με φροντίζω. Όταν έχασα τη μαμά μου, ήταν βουτιά στο κενό. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν κόλαση!», έχει εξομολογηθεί. «Όταν πρέπει να επιβιώσεις, δεν έχεις την πολυτέλεια να πέσεις. Δεν γινόταν να κλαίω όλη μέρα, έπρεπε να πάω στη σχολή και να δουλέψω. Αυτός ήταν ο πιο ισχυρός πόνος της ζωής μου ως τώρα, αλλά, ευτυχώς, το ξεπεράσαμε».

Η γνωστή αστρολόγος που παρακολουθούμε στους δέκτες μας κοντά μια δεκαπενταετία, παραδέχθηκε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως είναι υιοθετημένη, ωστόσο δεν έψαξε ποτέ να τους συναντήσει, παρόλο που γνώριζε ποιοι είναι. “Θεώρησα αστείο τον λόγο που με έδωσαν”, έχει πει χαρακτηριστικά.  “Είχαν κι άλλα παιδιά πριν από μένα. Από τη μια πλευρά σαφώς τους έχω συγχωρήσει τους βιολογικούς μου γονείς γιατί έπρεπε να τους συγχωρήσω, μου έδωσαν ένα dna και σκέφτομαι ότι με έδωσαν και ήταν μετά αναγκασμένοι να με βλέπουν κάθε μέρα. Με τους θετούς μου πέρασα μια υπέροχη ζωή. Υποσχέθηκα στη θετή μου μητέρα λίγο πριν πεθάνει ότι δεν πρόκειται να ψάξω καμία άλλη οικογένεια. Με τη μικρότερη αδερφή μου μιλάμε, αλλά της έχω εξηγήσει ότι δεν τη βλέπω σαν αδερφή μου. Μπορώ να τη δω ως φίλη μου. Δε γίνεται ξαφνικά να κάνεις κάποιον αδερφό σου επειδή έχετε το ίδιο αίμα. Τη μέρα που μπήκα στο πανεπιστήμιο έμαθα ότι η μητέρα μου είχε οξεία λευχαιμία».

Άση Μπήλιου

Πως μπήκε η αστρολογία στη ζωή της

«Έτυχε να κάνω παρέα με δύο ανθρώπους που ασχολούνταν ερασιτεχνικά και αγοράζοντας βιβλία έμαθα να διαβάζω χάρτες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ασχολoύμουν με αυτό επαγγελματικά. Εργαζόμουν ήδη σε δισκογραφική εταιρεία και έκανα ραδιόφωνο, οπότε ήμουν σίγουρη πως θα ασχοληθώ με τη μουσική. Τα έφερε έτσι, όμως, η ζωή, που μαγικά κατάλαβα ότι ήμουν στο λάθος δρόμο. Μου άρεσε τόσο η αστρολογία, που έπεσα με τα μούτρα, γράφτηκα σε σχολή και σύντομα κατάλαβα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, γιατί όλα άρχισαν να έρχονται πιο εύκολα, ενώ ό,τι έκανα πριν είχε πολύ κόπο».

«Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο, το οποίο στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει ως εργαλείο αυτογνωσίας, να καταλάβεις σε τι φάση της ζωής σου βρίσκεσαι. Δεν πιστεύω πως τα πάντα είναι μοιραία, πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη βούληση. Η τύχη παίζει ρόλο, αλλά, χωρίς να παίρνεις εσύ αποφάσεις, η ζωή δεν κινείται» αναφέρει. Πολλοί κάνουν λάθος και νομίζουν πως, αν η σχέση τους δεν πάει καλά, φταίει ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας, όμως δεν είναι έτσι. Οι χειρισμοί σου φταίνε. Με κάποιον τρόπο, η ζωή είναι σαν να συγχρονίζεται με τους πλανήτες. Υπάρχει μια συμβολική απεικόνιση».

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, η Άση Μπηλιου έχει μια πιο μοναχική πλευρά κάτι που το διαπιστώνουμε από τα λεγόμενά της. Η ίδια είχε πει: «Μου αρέσει να διαβάζω μόνη και όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι πιο μοναχική. Σε μικρότερη ηλικία δεν άντεχα να μείνω μόνη, ενώ μεγαλώνοντας έκανα περισσότερο ειρήνη με τον εαυτό μου. Η ψυχανάλυση με βοήθησε πολύ, οπότε πλέον με αντέχω. Δεν ξέρω αν με έχω αγαπήσει όπως θα ήθελα, αλλά θέλω πολύ να συμβεί. Πάντως, έχω κάνει ουσιαστικά βήματα και έχω σταματήσει τακτικές αυτοκαταστροφής που είχα μικρότερη. Ήμουν ενοχική, γιατί νόμιζα ότι έφταιγα σε όλα εγώ. Έδωσα τεράστια μάχη με τον εαυτό μου, γιατί περίμενα την επιβράβευση από το περιβάλλον μου”.

Άση Μπήλιου

Άση Μπήλιου: Οι συνεδρίες σε ψυχολόγο

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει συνεδρίες; «Επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ζωής μου. Δεν καταλάβαινα γιατί δημιουργούσα αυτούς τους φαύλους κύκλους. Στην αρχή είχα τρομερή άρνηση, αλλά μετά από ένα χρόνο άρχισα να το αποδέχομαι. Ήταν μια επίπονη διαδικασία και άλλαξα πολύ μέσα από αυτό» σχολιάζει. Παρόλο που με το σύντροφό της έχει συμπληρώσει 24 σχεδόν χρόνια κοινής πορείας, ποτέ δεν θέλησε να παντρευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. «Ο σύντροφός μου δεν είναι μια απλή σχέση, είναι βάλσαμο! Αν ο Θεός μού στέρησε τους γονείς μου, μου το ανταπέδωσε με έναν άνθρωπο που είναι η οικογένειά μου. Για μένα είναι φίλος, εραστής, οικογένεια, τα πάντα. Βαρύ το φορτίο για εκείνον, αλλά το αντέχει, του έχω φορτωθεί μια χαρά» λέει γελώντας.

Η «μυστική» συνταγή στη σχέση της

«Ο έρωτας δεν κρατάει με την ίδια ένταση που είχε τα πρώτα χρόνια έχει πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Χρειάζεται να κατανοείς τις ανάγκες του άλλου, να του δίνεις χώρο και χρόνο και να μην πιστεύεις πως ο κόσμος κινείται γύρω σου. Ως Τοξότης, δεν θα μπορούσα να μείνω με έναν άνθρωπο που θα με καταπίεζε. Δεν ήθελα να παντρευτώ, θέλω να νιώθω ελεύθερη. Ίσως τελικά αυτό να είναι το μυστικό της σχέσης μας. Όσο λιγότερο θεωρείς δεδομένο τον άλλο τόσο περισσότερο μπορεί να διατηρηθεί η σχέση στο χρόνο. Εμείς, με τα “πάνω” και τα “κάτω” μας, αντέξαμε. Φαντάζομαι πως, όταν έρχονται παιδιά, αλλάζουν οι ισορροπίες στο ζευγάρι, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω. Για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένη προσωπικότητα. Δεν θεωρώ απαραίτητο όλοι να αποκτούν παιδιά. Σημασία έχει να κάνουμε στη ζωή μας ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους, γιατί σε αυτό τον πλανήτη είμαστε όλοι ένοικοι».

Άση Μπήλιου

Άση Μπήλιου: Πώς έχασε 35 κιλά

«Κιλά είχα από παλιά –όπως και το συγκεκριμένο πρόβλημα–, απλώς από κάποια ηλικία και μετά προστέθηκαν περισσότερα, τα οποία και εδραιώθηκαν. Δεν με εμπόδισε βέβαια ποτέ το θέμα των κιλών σε ό,τι ήθελα να κάνω. Το μόνο που μου έχει στοιχίσει είναι ότι δεν μπορώ να κάνω σπορ, που μου αρέσουν πολύ.
«Τα πολλά κιλά τα πήρα όταν πρωτοβγήκα στην τηλεόραση, δεν είχα πάντα πρόβλημα με το βάρος. Το 2001 στο Mega, όταν ήμουν με τον Φώτη και την Μαρία, μου παρουσιάστηκε άσθμα και για ένα χρόνο έπαιρνα κορτιζόνη. Εκεί ξέφυγα κόντεψα τα 150 κιλά. Όσο ήμουν πιο μικρή προσπαθούσα να χάσω κιλά αλλά λόγω των πολλών ορμονολογικών προβλημάτων μου, η απώλεια των κιλών γινόταν με ρυθμούς χελώνας. Μπορεί να έχανα 1 με 1,5 κιλό το μήνα και δεν είχα το κουράγιο να συνεχίσω. Έτσι τα παρατούσα.

Από το 2002 και μετά άρχισα σταδιακά να χάνω κιλά και έχω χάσει αυτά τα 10 χρόνια, 35 κιλά, αλλά σε έναν άνθρωπο σαν εμένα τα λίγα κιλά δεν φαίνονται. Σε αυτά τα χρόνια έκανα παραστρατήματα και ξανακυλούσα και άντε πάλι από την αρχή. Τα τελευταία δύο χρόνια άρχισα να κάνω pilates, που ήταν ναι μεν μια μορφή άσκησης αλλά όχι τόσο δυναμική ώστε να με βοηθήσει. Από τον Φεβρουάριο άρχισα και κολυμβητήριο και τον Ιούλιο πέρασα πάλι ένα πρόβλημα υγείας που με έστειλε στο νοσοκομείο.
Μια φλεγμονή δημιούργησε τρύπα στο λεπτό έντερο και έπρεπε να σταματήσω τα χάπια για τον διαβήτη. Έτσι χωρίς φαρμακευτική αγωγή έπρεπε μόνο με την διατροφή, να ρυθμίζω το ζάχαρό μου με αποτέλεσμα να τρώω σαν σπουργίτι! »

Σε ερώτηση αν της ένιωσε ποτέ απόρριψη στα επαγγελματικά της λόγω κιλών είχε απαντήσει: «Δεν είχα ποτέ θέμα. Ούτε ένιωσα απόρριψη στα επαγγελματικά μου, παρόλο που στην τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο η εικόνα. Οι κάμερες δεν αγαπούν τους ανθρώπους που έχουν περιττά κιλά. Πάντως, ούτε στη δουλειά, ούτε στην προσωπική μου ζωή αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα εξαιτίας των κιλών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις