Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά τώρα – Ακάρ: Νέα πρόκληση για την αποστρατιωτικοποίηση νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά τώρα – Ακάρ: Νέα πρόκληση για την αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Ελληνοτουρκικά τώρα - Ακάρ: Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη σκυτάλη των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα πήρε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ .

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη σκυτάλη των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα πήρε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επανήλθε στην πάγια ρητορική της Τουρκίας σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών”. Ωστόσο ο τούρκος υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί τις συνομιλίες με την Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

“Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο. Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζουν στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά”, δήλωσε ο Ακάρ.

Ελληνοτουρκικά τώρα – Ακάρ: “Οι Έλληνες γείτονες μας να σταματήσουν την απειλητική ρητορική”

“Αυτό πώς θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας. Πώς θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις. Οι Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις. Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική. Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σαν να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ”.

Δείτε ακόμη
200 χρόνια από την Επανάσταση: Οι “μπίλιες” της ιστορίας
Παραλήρημα Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη, θα μάθετε καλά την τρέλα των Τούρκων
Βίντεο: Πρόκληση από την Τουρκία με άσκηση διέλευσης ποταμού στην Ανατολική Θράκη
Heron, UAVs, ρουκέτες Rampage: Τα πανίσχυρα ισραηλινά όπλα που εξετάζει η Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις