Κινηματογράφος – Αλίκη: Που γυρίστηκε …η “νεράιδα”

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κινηματογράφος – Αλίκη: Που γυρίστηκε …η “νεράιδα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Κινηματογράφος - Αλίκη: Η ιστορική "Νεράιδα και το Παλικάρι" που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές - Που γυρίστηκαν οι… Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες!

10.02.2021 | 23:11

ΚινηματογράφοςΑλίκη: Το ζευγάρι μύθος για το ελληνικό σινεμά, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, έχουν πρωταγωνιστήσει -μεταξύ πολλών άλλων- και σε μια παραγωγή-μύθος της Φίνος Φιλμ. Η Νεράιδα και το Παλικάρι“. Μια ταινία με φυσικές ομορφιές, μια διήγηση για τη μυθική βεντέτα σε ένα κρητικό χωριό. Με τους αξέχαστους πια Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες. Μια αφήγηση για την αγάπη, μια ιστορία που θα μπορούσε άνετα να είναι μεταφορά του “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”.

Η επιστροφή του Μανούσου Βροντάκη (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) από την Αθήνα, όπου πήγε για να μορφωθεί θα αναστατώσει το κρητικό χωριό. Γιατί τα προξενιά με το Λενιώ, θα χαλάσουν πριν καν γίνουν, αφού αυτός θα συναντήσει πρώτα το πανέμορφο Κατερινιώ (Αλίκη Βουγιουκλάκη), κόρη του Φουρτουνάκη (Διονύση Παπαγιαννόπουλου).

Κινηματογράφος – Αλίκη: Η βεντέτα

Ο έρωτας που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα αναστήσει την βεντέτα μεταξύ των οικογενειών τους και θα χαρίσει ατέλειωτο γέλιο στο κοινό. Και δάκρυα, αφού στο τέλος η αγάπη θα νικήσει και… το Παλικάρι θα πάρει τη Νεράιδα!.

Αξιοσημείωτο και αξέχαστο το ότι στα γυρίσματα της ταινίας η Αλίκη ήταν ήδη έγκυος στον γιο που έκανε με τον Δημητρη, τον Γιάννη Παπαμιχαήλ. Τα γυρίσματα έγιναν φυσικά στην πανέμορφη λεβεντογέννα Κρήτη και ειδικότερα στην Μιραμπέλο Λασιθίου. Το σπίτι των Φουρτουνάκηδων ανήκε στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Ο οποίος το παραχώρησε στην Finos Films για τα γυρίσματα της ταινίας!

Δείτε ακόμη: 

Μια ζωή την έχουμε: Πού γυρίστηκε η αγαπημένη ταινία
Η Ρένα είναι οφσάιντ: Απίθανο ποια γνωστή Ευρωβουλευτής έπαιζε στην ταινία
Η χαρτοπαίχτρα: Το μυστήριο με την καγκελόπορτα στις ταινίες της Φίνος Φιλμ
Exit mobile version