Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ΣΚΑΙ συνέντευξη: «Βλέπουμε το τέλος του τούνελ»
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Μητσοτάκης ΣΚΑΙ συνέντευξη: «Βλέπουμε το τέλος του τούνελ»

Μητσοτάκης ΣΚΑΙ συνέντευξη: Ένα αισιόδοξο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα αισιόδοξο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το νέο lockdown για την Αττική: «Βλέπουμε το τέλος του τούνελ» είπε προϊδεάζοντας ότι το φετινό Πάσχα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά, ερωτηθείς τι οδήγησε στο τρίτο lockdown, απάντησε ότι ήταν ο αριθμός των νοσηλειών στην Αττική, σε συνδυασμό με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού τα οποία – όπως γνωρίζουμε – ότι έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Γνωρίζουμε ότι αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο γρήγορα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά. Πρέπει να περάσουμε και από αυτή τη δοκιμασία. Εύχομαι να είναι σύντομη. Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ. Βλέπουμε το τέλος του τούνελ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προτίμησα να πάρω αυτά τα μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτά μια ώρα αρχύτερα».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξε κατάχρηση στα sms και επανέλαβε την έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Τώρα ωστόσο ξέρουμε πώς θα κάνουμε ελέγχους είπε και προειδοποίησε για την αυστηροποίηση ελέγχων στην εφαρμογή της τηλεργασίας. «Αν δεν τηρούνται τα ποσοστά τηλεργασίας θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Η αστυνόμευση έχει τα όριά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση και κούραση του κόσμου» και σημείωσε ότι «αν συγκρίνετε με άλλες χώρες ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι πολύ καλύτερος».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τα σχολεία: Μακάρι να μπορούσαμε να τα κρατήσουμε ανοικτά

Ως προς τα σχολεία είπε μακάρι να μπορούσαμε να τα διατηρήσουμε ανοικτά, αλλά οι λοιμωξιολόγοι είχαν αντίθετη άποψη καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν. Σημείωσε ακόμη ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως προς την φυσική παρουσία αλλά λειτουργούν με την τηλεκπαίδευση το οποίο είναι επίτευγμα της δημόσιας διοίκησης.

«Κάθε εβδομάδα στο σχολείο είναι κέρδος για τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική. Η τηλεκπαίδευση είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ

Δεν υπάρχει κανείς που να έχει τη μαγική λύση για να αντιμετωπιστεί αυτός ο ιός. Κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ. Να ενθαρρύνω τους πολίτες, υπάρχουν δωρεάν τεστ. Ο βαθμός θετικότητας είναι χαμηλός, έχουμε προσθέσει πολλά κρεβάτια εντατικής. Είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι ήμασταν πριν από κάποιους μήνες.

Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε πρόσθετους αναισθησιολόγους από αυτούς που έχουμε. Όποιος είναι διαθέσιμος τον αξιοποιούμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ και προέβλεψε: «Δεν νομίζω ότι και μετά την πανδημία θα ξαναμπούμε εύκολα σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τις παραφωνίες υπουργών: Υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, θα διορθωθούν

«Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές και αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Ο κάθε υπουργός διαχειρίζεται τα του χαρτοφυλακίου του. Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή, να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις.

Κι εγώ μιλάω πολύ συχνά για τα θέματα αυτά. Και χθες υπήρχε διχογνωμία και η απόφαση φτάνει σε εμένα. Αυτή την απόφαση θα την υπηρετούν όλοι οι υπουργοί. Από εδώ και στο εξής θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

«Οταν βγαίνει κανείς στην τηλεόραση μπορεί και να του ξεφύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Γι’ αυτό καλό θα είναι όταν βγαίνει κανείς, να έχει κάτι να πει» είπε για να προσθέσει πως δεν χρειάζεται να λέει κανείς διαρκώς κάτι καινούργιο.

Το γεύμα στην Ικαρία

Σε ό,τι αφορά για το «γεύμα της Ικαρίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η εικόνα της Ικαρίας αδίκησε τις προθέσεις μου, πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί». Σημείωσε δε ότι επισκέφθηκε την Ικαρία για τις πραγματικές ανάγκες του νησιού και όχι για να φάει ντολμαδάκια γιαλαντζί και πρόσθεσε πως «τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο ήταν και στο τραπέζι».

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις