Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μαυρίσω το καλοκαίρι: Τρόποι που θα σε βοηθήσουν
PLUS

Πώς να μαυρίσω το καλοκαίρι: Τρόποι που θα σε βοηθήσουν

Πώς να μαυρίσω το καλοκαίρι: Πάμε να δούμε μερικές συμβούλές για το τέλειο μαύρισμα

Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι το άγχος που έχουν άνδρες και γυναίκες είναι πώς θα μαυρίσουν. Το πρώτο σου μπάνιο είναι πάντοτε μαρτυτικό αφού ο ήλιος σε χτυπά ασταμάτητα και ”καίγεσαι” ενώ εμφανίζεσαι στην παραλία κατάλευκος πράγμα που δε θες. Και μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμα και ο κορονοϊός να μη λέει να φύγει ωστόσο όλοι ελπίζουμε πως τα πράγματα μέχρι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτεροι και θα μπορέσουμε να απόλαυσουμε τα μπάνια μας και να μαυρίσουμε. Πάμε να δούμε μερικές συμβούλές για το τέλειο μαύρισμα.

Αντηλιακό!

Πάντα, μα πάντα, πρέπει να φοράς αντηλιακό! Αν φοβάσαι,ότι θα καθυστερήσει το μαύρισμά σου, να σου πω, πως το δέρμα αναγεννάται κάθε 10 μέρες, οπότε καλύτερα να γίνει σιγά-σιγά, για να σου διαρκέσει και περισσότερο! Δε θα ήθελες να καείς, σωστά;

Γυναίκα με ψάθινο καπέλο

Συχνή απολέπιση!

Η παραγωγή μελανίνης, είναι η αντίδραση του δέρματός σου, στον ήλιο! Κάνε συχνή απολέπιση, για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα, που καθυστερούν, το μαύρισμά σου! Αν δεν κάνεις scrub, θα αρχίσεις να παρατηρείς διχρωμίες, στο δέρμα σου. Καθάρισε καλά, πρόσωπο, σώμα, χέρια, για το τέλειο μαύρισμα!

Ενυδάτωση πριν και μετά!

Το μαυρισμένο σώμα, δείχνει καλύτερα, αν είναι απαλό το δέρμα σου! Κάθε βράδυ, πριν την ηλιοθεραπεία, βάλε μια πλούσια ενυδατική! Επέμεινε στα σημεία, που αφυδατώνονται πιο εύκολα. Μετά την ηλιοθεραπεία, αφού πλυθείς καλά, τοποθέτησε ένα after sun ή κάποια κρέμα με βάση την aloe vera. Α! Φυσικά, μην ξεχνάς να πίνεις πολλά υγρά!

Μετακινήσου!

Όταν ξαπλώνεις ανάσκελα, γύρνα και τα χέρια σου, αντίστοιχα. Το ίδιο θα κάνεις, όταν είσαι μπρούμυτα. Άλλαζε πλευρές, κάθε 15-30 λεπτά. Αν νιώσεις υπνηλία, πήγαινε κάτω από μία ομπρέλα, για να μην σε πάρει ο ύπνος και ο ήλιος “δει”, μόνο, τη μία πλευρά!

Αγόρι κάνει ηλιοθεραπεία

Προστάτευσε τα μάτια σου!

Το έντονο φως στο οπτικό νεύρο, κάνει το σώμα σου, να παράγει περισσότερη μελανίνη, άρα μαυρίζεις πιο γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος, που όταν, κάνεις ηλιοθεραπεία, δεν πρέπει να φοράς γυαλιά, αλλά ένα καπέλο, που να προστατεύει τα μάτια σου ή τουλάχιστον να τα κρατάς κλειστά.

Επέλεξε το φυσικό τρόπο!

Αντί να ξοδεύεις μια περιουσία στα solarium, επέλεξε τη φυσική έκθεση στον ήλιο, με την απαραίτητη προστασία. Είναι πολύ πιο υγιεινό, καθώς ένα κρεβάτι solarium συγκεντρώνει, πάνω στο σώμα σου, 12 φορές, περισσότερες, ακτινοβολίες UVA.

Κοίτα το ρολόι σου!

Απόφυγε, τις ώρες 10-4 για ηλιοθεραπεία. Εκτός των βλαβερών ακτινοβολιών, υπάρχει ο κίνδυνος εγκαύματος και πίστεψε με, ο πόνος και η κοκκινίλα, δεν γίνονται μαύρισμα!

Κοπέλα κάνει ηλιοθεραπεία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις