Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / AstraZeneca εμβόλιο άνω των 65: Μπορεί να χορηγηθεί λέει ο ΠΟΥ
ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca εμβόλιο άνω των 65: Μπορεί να χορηγηθεί λέει ο ΠΟΥ

AstraZeneca εμβόλιο άνω των 65: Το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 που ανέπτυξε η AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 65 ετών

Το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 που ανέπτυξε η AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 65 ετών, ανέφερε σήμερα η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στις πολυαναμενόμενες συστάσεις της για το εμβόλιο αυτό, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον εμβολιασμό (SAGE) συνιστά επίσης τη χρήση του «ακόμη κι αν στελέχη του ιού είναι παρόντα σε μία χώρα».

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησαν έναντι της υπερβολικής απαισιοδοξίας προς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, καθώς αυτό που προέχει, όπως τόνισαν, είναι να περιοριστούν οι νοσηλείες και να σωθούν ζωές. «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να απορρίψουμε αυτό το εμβόλιο», που αποτελεί «ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας απάντησης στην υπάρχουσα πανδημία», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χάτσετ, που διευθύνει τον CEPI, τον ερευνητικό βραχίονα του μηχανισμού Covax. «Είναι απολύτως κρίσιμο να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας όσο αποτελεσματικά γίνεται», επέμεινε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.

Εμβολιασμός κορονοϊός

AstraZeneca: Δεν έχει αποσαφηνισθεί αν χρειάζονται νέα εμβόλια για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν ο κόσμος χρειάζεται νέα σειρά εμβολίων για την αντιμετώπιση των διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού, αλλά οι επιστήμονες εργάζονται επί νέων εμβολίων και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος συναγερμού, δηλώνει ο επικεφαλής του τομέα Ερευνας της AstraZeneca Αντριου Πόλαρντ.

Η Νότια Αφρική διέκοψε τον προγραμματισμένο εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού δεδομένα κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι παρέχει ελάχιστη προστασία μεταξύ ανθρώπων νεότερης ηλικίας από την νοτιοαφρικανική παραλλαγή, δημιουργώντας ανησυχία για την επιμήκυνση του χρόνου καταπολέμησης της επιδημίας. Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν ως στόχο να παραγάγουν την επόμενη γενιά εμβολίων που θα παρέχουν προστασία κατά των μεταλλάξεων μέχρι το φθινόπωρο, πριν από τον χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο, δήλωσε ο Αντριου Πόλαρντ.

Εμβόλιο κορονοΪού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις