Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Lockdown Αττική – Χαρδαλιάς: Σήμερα οι ανακοινώσεις, τι αλλάζει από την Πέμπτη
ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown Αττική – Χαρδαλιάς: Σήμερα οι ανακοινώσεις, τι αλλάζει από την Πέμπτη

Lockdown Αττική - Χαρδαλιάς: O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του προς τους πολίτες ανακοίνωσε αυστηρό lockdown 2,5 εβδομάδων για την Αττική, από την Πέμπτη στις 6:00 το πρωί έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική. Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του προς τους πολίτες ανακοίνωσε αυστηρό lockdown 2,5 εβδομάδων για την Αττική, από την Πέμπτη στις 6:00 το πρωί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως τις 28 του μηνός κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου, ενώ επίσης κλείνουν τα σχολεία και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως.

Lockdown: Τι λένε οι πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διατηρήσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 05:00 και από τις 18:00 έως τις 05:00 για τα Σαββατοκύριακα. Αυτή τη φορά, το κλείσιμο των καταστημάτων θα περιλαμβάνει και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης νυχιών, τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ ακόμη και τα ΚΤΕΟ που έως τώρα λειτουργούσαν κανονικά έπειτα από ραντεβού και με περιορισμένο αριθμό ατόμων βάσει των τετραγωνικών του χώρου.

Οι υπηρεσίες take away και delivery προβλέπεται να συνεχιστούν κανονικά ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ανθοπωλεία θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου λόγω του Αγίου Βαλεντίνου, με την εξυπηρέτηση να γίνεται κατόπιν ραντεβού. Σε επίπεδο καταστημάτων ανοιχτά θα είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, pet shop και τα μαγαζιά τροφίμων. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για αύξηση της υποχρεωτικής τηλεργασίας τουλάχιστον στον δημόσιο τομέα σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% που ισχύει έως τώρα, με αυστηρούς ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου, ενώ δεν αποκλείεται ο κωδικός 6 για άσκηση να μην περιλαμβάνει πλέον τη χρήση οχήματος, που σημαίνει ότι η άθληση θα πρέπει να γίνεται κοντά στον τόπο κατοικίας. Τέλος, πιθανώς οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές αλλά με έως εννέα πιστούς.

Θεσσαλονίκη

Μετά την Αττική, οι ειδικοί στρέφουν το βλέμμα τους και στη Θεσσαλονίκη όπου το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα αυξάνεται, όπως και τα κρούσματα με τις μεταλλάξεις του ιού. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η περίπτωση της συμπρωτεύουσας θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το lockdown τύπου Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις