Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/2: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/2: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/2: Παραμένουν υψηλά τα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 202 (71.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3547 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΕΟΔΥ rapid test

Πιο εντατικοί οι έλεγχοι

Εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, προανήγγειλε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Άγγελος Μπίνης, κατά την ενημέρωση για τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες. Όπως ανέφερε ο κ. Μπίνης, το πρόγραμμα ελέγχων ήδη αναθεωρείται βάσει των νέων μέτρων και προσαρμοσμένο ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης, αξιοποιώντας τις καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1520 και από άλλες πηγές, όπως είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη όλης της επικράτειας με έμφαση την Αττική», τόνισε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, επισημαίνοντας ότι βελτιώνονται συνεχώς οι διαδικασίες συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων ελέγχου (ΕΛ.ΑΣ., Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, κ.λπ.) ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις και η κόπωση των ελεγχόμενων.
Ο ίδιος σημείωσε ότι με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων εντατικοποιείται η δράση των μεικτών κλιμακίων ελέγχων και δημιουργούνται ομάδες άμεσης αντίδρασης για την αξιοποίηση καταγγελιών.

Αστυνομικός στα διόδια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις