Ελλάδα – κύπελλο: Πέρασε από σήμερα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – κύπελλο: Πέρασε από σήμερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Ελλάδα - κύπελλο: Ο ΠΑΟΚ 5-2 την αξιόμαχη Λαμία σε ματς Run-n-Gun με 7 τέρματα που μέτρησαν, ένα που ακυρώθηκε και δύο δοκάρια

10.02.2021 | 21:19

Ελλάδακύπελλο: Ήταν φως φανάρι πως σε μία τέτοια συγκυρία, στην οποία όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ ασχολείται με την απόφαση-κόλαφος για όσα έγιναν πέρσι, η γκέλα παραμόνευε για τον δικέφαλο. Υποδέχτηκε, άλλωστε, μια Λαμία βελτιωμένη σαφέστατα μετά τις χειμερινές μεταγραφές. Και με άγνοια κινδύνου, Τίποτα δεν είχαν αν χάσουν οι Φθιωτοί, έπαιξαν την μπάλα τους κι αν εντέλει δεν πήραν αποτέλεσμα, πήραν ένα σάκο γεμάτο εντυπώσεις. Στο τέλος, βέβαια, η ήττα 5-2 σημαίνει αποκλεισμό προφανώς. Δεν γυρίζει εύκολα τέτοιο σκορ με αντίπαλο αυτόν τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 6’ ο Τζόλης έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όταν ο Τζόλης με το κεφάλι εκμεταλλεύτηκε μια όχι καλή απομάκρυνση της μπάλας από τον Θεοδωρόπουλο. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, όμως, ήταν άμεση. 

Στο 11’ η. Λαμία κέρδισε το κόρνερ, ο Κρέσπο έδιωξε αρχικά με το κορμί, αλλά ο Αντέτζο με ένα φοβερό γύρισμα στον αέρα πέτυχε το 1-1. Ο δικέφαλος είχε κι άλλο early-goal πάντως! Μόλις στο 16’ και την πρώτη σοβαρή φάση μετά την ισοφάριση , η μπάλα στρώθηκε στον Σβαμπ μέσα στην περιοχή και αυτός πλάσαρε ωραία τον Θεοδωρόπουλο για το 2-1. Και πάλι, όμως, η Λαμία είχε απάντηση! Στο 24’ ο Μπεχαράνο σκόραρε αλλά υποδείχτηκε οφσάιντ, απόφαησ που ανέτερεψε ο VAR και έγινε το 2-2. Στο 29΄, ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά, με τον Σφιντέρσκι να σκοράρει με σουτ εντός περιοχής, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες το τέρμα δεν μέτρησε γιατί είχε δοθεί φάουλ στον Σβαμπ.

Ελλάδα – κύπελλο: Το β’ ημίχρονο

Μετά το καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την υπεροχή και στο 59΄είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, αλά στο 68’ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Κρμέντσικ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Ο Τζόλης στο ριμπάουντ πέτυχε το 3-2. Αυτό ήταν. Τρίτη φορά βρέθηκε να χάνει η Λαμία και αυτή τη φορά δεν είχε δυνάμεις και απαντήσεις. Στο 78’ ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν θα αρκεστεί στην ισχνήνίκη και είχε γκολ-οφσάιντ με τον Κρμέντσικ και στο 82΄’ έγινε το 4-2, με εκπληκτικό σουτ του Ροντρίγκο! Και στο 88΄ εκτός της νίκης, καθορίστηκε και η πρόκριση. Ο Κρμέντσικ αυτή τη φορά εντός ορίων  και περιοχής σκόραρε με σουτ για το 5-2.

Το παιχνίδι διηύθυνε Βάτσιος με βοηθούς τους Χριστάκογλου, Στεφανής και VAR τον Σκουλά

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (Ελ Καντουρί 66’), Ουάρντα (Καγκάβα 80’), Τζόλης (Νινούα 90’), Α. Ζίβκοβιτς (Μουργκ 80’), Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ 66’).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (Βλαχομήτρος 90’), Γκούγκα (Ασίγκμπα 69’), Πίτι (Βασιλακάκης 68’, Κωστίκας 77’), Γκαζαριάν (Τζέιμς 89’), Αραμπούλι.

Δείτε ακόμη: 

Τα βρήκαν ΠΑΕ και ΑΟ Παναθηναϊκός, προχωράει το γηπεδικό!
Δριμύ κατηγορώ Κούγια μέσω ανακοίνωσης “όποιος με πειράξει, πέθανε”
Κυνήγι κατά των σκευωρών και των οργάνων τους “υπόσχεται” ο ΠΑΟΚ
Exit mobile version