Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά τώρα – διερευνητικές: Νέες προκλήσεις από Τσελίκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά τώρα – διερευνητικές: Νέες προκλήσεις από Τσελίκ

Ελληνοτουρκικά τώρα - διερευνητικές: Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους, τα θέλουν όλα δικά τους, είπε ο Τσελίκ

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακό, σχολίασε με προκλητικό τρόπο την Τρίτη ο Ομέρ Τσελίκ. Σε ερώτηση που δέχτηκε αν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, θα επηρεάσουν τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΡ, τόνισε πως «προσπαθούμε να δείξουμε ευαισθησία για μία υγιή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Στην αρχή προσπάθησαν να αλλάξουν την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών. Όλοι πρέπει να αξιολογούν σωστά την ατζέντα. Οι σύμμαχοί μας, μας είπαν πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον πρόεδρό μας για τη θετική μας ατζέντα με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο Κυπριακό: «Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία. Βλέπουμε πως κάποιες ομάδες αψηφούν ακόμα τη λογική και παράγουν ρατσιστικές προσεγγίσεις. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να πάρουν τα πάντα και να μην δώσουν τίποτα. Διαπραγματεύονται με ξεπερασμένη λογική. Σκοπός τους είναι να σφετεριστούν τους Τουρκοκύπριους».

Δείτε ακόμη
Προκλητικός Ακάρ: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σας, αφού μιλάτε για φιλία
Heron, UAVs, ρουκέτες Rampage: Τα πανίσχυρα ισραηλινά όπλα που εξετάζει η Ελλάδα
Νικόλαος Κασομούλης, πρώτα το καριοφίλι, μετά η πένα
Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Η Κύπρος δεν είναι μια ανοχύρωτη πολιτεία, έχει δίπλα της όλο τον Ελληνισμό
Βίντεο: Πρόκληση από την Τουρκία με άσκηση διέλευσης ποταμού στην Ανατολική Θράκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις