Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άδωνις Γεωργιάδης φαντάρος: Η σπάνια φωτο από τη θητεία στη Σπάρτη
ΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις Γεωργιάδης φαντάρος: Η σπάνια φωτο από τη θητεία στη Σπάρτη

Άδωνις Γεωργιάδης φαντάρος: Η άγνωστη φωτογραφία του Άδωνι Γεωργιάδη όταν υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) στη Σπάρτη.

Μια φωτογραφία που φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες στιγμές του παρελθόντος, με πρωταγωνιστή κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο, ανέσυρε από το προσωπικό αρχείο του ο Νίκος Μπακής, ακτιβιστής, αρθρογράφος και φωτογράφος. Το ημερολόγιο γυρνάει περίπου 21 χρόνια πριν, το 2000, όταν στο στρατόπεδο του ΚΕΕΜ Σπάρτης υπηρετούσε τότε τη θητεία του ένας 28χρονος από την Αθήνα, άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ήταν, ωστόσο, ήδη επικεφαλής εκδοτικού οίκου, διευθυντής των περιοδικών “Ελλήνων Ιστορία” και “Ελληνική Αγωγή” και ιδρυτής του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών “Ελληνική Αγωγή” με σκοπό τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.

Ο νεαρός εκείνος άνδρας δεν είναι άλλος από τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη (δεξιά στη φωτό), ο οποίος έχει απαθανατιστεί σε χώρο του ΚΕΕΜ, πιθανότατα στο ΚΨΜ. Αριστερά στο στιγμιότυπο διακρίνεται ο Ν. Μπακής ο οποίος την περίοδο εκείνη διατελούσε φωτογράφος του στρατοπέδου (από το 1992 μέχρι το 2006). Μάλιστα, ο Σπαρτιάτης φωτογράφος ανέπτυξε φιλία και συνεργασία με τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς υπήρξε αρθρογράφος στο περιοδικό “Ελληνική Αγωγή” που εξέδιδε ο σημερινός υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας και μεγάλωσε στην Εκάλη της Αθήνας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης. Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε την Ευγενία Μανωλίδου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.

Δείτε τη σπάνια φωτογραφία που κυκλοφορεί σήμερα:
Δείτε ακόμη
Αύγουστος Κορτώ: «Εμείς οι αδερφές τους ξέρουμε καλά τους… άντρες παλιάς κοπής»
Αλίκη σε Πασχάλη: «Αυτό που μας συνέβη με έκανε να σε αγαπήσω πιο πολύ -Είσαι ο ήλιος μου»
Heron, UAVs, ρουκέτες Rampage: Τα πανίσχυρα ισραηλινά όπλα που εξετάζει η Ελλάδα
Ο Σταϊκούρας έσβησε πρόστιμο ηλικιωμένης που έχει “χτυπηθεί” από τη μοίρα με τον πιο σκληρό τρόπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις