Γεύμα Ικαρία – Μητσοτάκης: Η σπόντα της Ντόρας Μπακογιάννη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα Ικαρία – Μητσοτάκης: Η σπόντα της Ντόρας Μπακογιάννη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γεύμα Ικαρία - Μητσοτάκης: "Οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους και να προστατεύσουν τον Πρωθυπουργό" είπε η Ντ. Μπακογιάννης για το γεύμα στην Ικαρία.

08.02.2021 | 16:11

“Αυτοί που είχαν την ευθύνη να προστατεύσουν τον Πρωθυπουργό δεν το έκαναν” σχολίασε η Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εικόνες από το γεύμα που έλαβε χώρα στο σπίτι του βουλευτή Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη, στην Ικαρία. Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη: “Η άποψή μου είναι ότι σε ένα πάρα πολύ μικρό νησί όταν έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας υπάρχει ένας λογικός ενθουσιασμός των ανθρώπων οι οποίοι τον πλησιάζουν. Κατά την άποψή μου οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους να προστατεύσουν τον Πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και από δω και πέρα θα γίνεται.”

Γεύμα Ικαρία – Μητσοτάκης: Τα σχόλια Γεωργιάδη

Την άποψη πως κανένα μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού δεν παραβιάστηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας. Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας για την εικόνα του πρωθυπουργού, είπε χαρακτηριστικά: «Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί την προσπάθεια του πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Τι κάνει εκεί; Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε ένα νησί που η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που ήθελε να δείξει οτι κανένα νησί δεν μένει χωρίς την φροντίδα του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως για το πρόγραμμα των εμβολιασμών».

«Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και θυμίζω οτι πριν από μία εβδομάδα τον επαινούσαμε για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για 10 λεπτά για ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δυστυχώς εκεί κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον κόσμο που ακολούθησε. Η φρουρά του ήταν και δημιουργήθηκε αυτή η εσφαλμένη εικόνα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα. Επικοινωνιακό είναι. Σας είπα, η εικόνα ήταν εσφαλμένη. Στην ουσία δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων. Η εικόνα αδικεί την ουσία της προσπάθειας. Δεν φταίει ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο σπίτι γνωστού γιατρού, προφανώς τα μέτρα τηρήθηκαν», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει οτι για να είναι κάποιος συνοδεία του πρωθυπουργού κάνει ασταμάτητα τεστ. Δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς να κάνεις τεστ. Κατά συνέπεια όλοι ήταν ελεγμένοι», ανέφερε.

Βορίδης για Ικαρία: Ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αναπόφευκτες εκδηλώσεις αγάπης

Στις επικρίσεις απάντησε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα». Ο κ. Βορίδης τόνισε πως όταν εμφανίζεται ακόμη και κάποιος υπουργός σε έναν χώρο προξενείται μεγάλο ενδιαφέρον είναι αδύνατον να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα. «Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού τη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε καμιά γωνιά της Ελλάδας, κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος. Στο ερώτημα εάν κάποιος πολίτης μπορεί να βρεθεί με αποστάσεις στη βεράντα του σπιτιού του με 30 άτομα χωρίς να του επιβάλλουν πρόστιμο, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι είναι λάθος να εκλαμβάνεται ως αναψυχή η διακοπή του πρωθυπουργού από το πρόγραμμά του για ένα γεύμα.

«Πάμε στην ουσία πέρα από την εικόνα; Η ουσία είναι ότι αποπειράται κάτι απίστευτα προκλητικό και εσφαλμένο, η εργασία του πρωθυπουργού, η ανάγκη να βρίσκεται κοντά στον κόσμο να εποπτεύει την λειτουργία του εμβολιασμού (…) εξομοιώνεται με το επιχείρημα να μαζέψω 30 φίλους μου να φάμε».  Έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης, αυτοί που ασκούν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη «γιατί έκανε διακοπή στο πρόγραμμά του για να πάει στο σπίτι ενός βουλευτή για να φάει ένα πιάτο» είναι εκείνοι που έχουν ανεχθεί τις διαδηλώσεις των 2.000 ατόμων και έλεγαν στη Βουλή ότι είναι «δικαίωμά τους».

Exit mobile version