Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ελένη Φουρέιρα – Χατζηνικολάου: Καλεσμένη στο «Ενώπιος Ενωπίω» η τραγουδίστρια
LIFESTYLE

Ελένη Φουρέιρα – Χατζηνικολάου: Καλεσμένη στο «Ενώπιος Ενωπίω» η τραγουδίστρια

Ελένη Φουρέιρα - Χατζηνικολάου: Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται σήμερα στις 23:30 το βράδυ στην εκπομπή ''Ενώπιως Ενωπίω'' την Ελένη Φουρέιρα

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται σήμερα στις 23:30 το βράδυ στην εκπομπή ”Ενώπιως Ενωπίω” την Ελένη Φουρέιρα. Η εκρηκτική performer με τα αλλεπάλληλα hits που κυκλοφορούν από την Panik Records και τις διεθνείς επιτυχίες ανοίγει την καρδιά της στον Νίκο Χατζηνικολάου, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Λίγο πριν την δούμε πρώτη φορά σε ρόλο παρουσιάστριας στο «House Of Fame», που κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, η Ελένη Φουρέιρα μιλά, μεταξύ άλλων, για την προσωπική ζωή της, το γάμο και τα επαγγελματικά σχέδιά της.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια θυμάται τα παιδικά της χρόνια και αφηγείται πώς γλίτωσε από τις σφαίρες στον qλβανικό εμφύλιο. Τι λέει για τον εκφοβισμό που δέχθηκε λόγω της καταγωγής της, όταν ήρθε στην Ελλάδα; Πώς την κέρδισε, από μικρή, το τραγούδι και ο χορός; Ποια θεωρεί κορυφαία στιγμή στην καριέρα της και σε ποια χώρα έχει χιλιάδες θαυμαστές; Τι απαντά για το αν έχει δεχθεί πρόταση γάμου από τον άνθρωπο της καρδιάς της;

Ελένη Φουρέιρα: Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1987 στο Φιέρ της Αλβανίας. Σε ηλικία πέντε ετών, εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στον Αυλώνα κι έπειτα, σε ηλικία επτά ετών, μετανάστευσαν στην Ελλάδα λόγω του αλβανικού εμφυλίου πολέμου. Ο πατέρας της, Κριστάκ, είναι οικοδόμος ενώ η μητέρα της, Μαριέτα, μοδίστρα. Έχει τρία αδέλφια: τη Μαργαρίτα, την Ιωάννα και την Γιώργο. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αττικής και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την κιθάρα. Μετά το σχολείο, σπούδασε σχέδιο μόδας σε ιδιωτική σχολή, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της λόγω της ενασχόλησης της με το τραγούδι, αφού παράλληλα εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο.

Ελένη Φουρέιρα: Η Εurovision και η συνεργασία με τον Snoop Dogg

Στις 25 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η εκπροσώπηση της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 που έλαβε χώρα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με το dance έθνικ τραγούδι «Fuego», σε στίχους του Άλεξ Παπακωνσταντίνου. Διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό στις 8 Μαΐου και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού, όπου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Λίγο μετά την επιτυχία της στη Eurovision, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Sony Music ενώ ξεκίνησε και τις προετοιμασίες για την διεθνή περιοδεία της «Eleni Foureira Summer Tour» με πρώτο σταθμό τη Μαδρίτη και άλλους προορισμούς όπως Λονδίνο, Βαρκελώνη, Μάλτα, Τίρανα, Ίμπιζα, Στοκχόλμη, Μπρασόβ και Άμστερνταμ.

Στις 28 Ιουνίου 2018 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards όπου ερμήνευσε το νέο της κομμάτι «Caramela» αλλά και το «Fuego». Επίσης έλαβε το βραβείο “Καλύτερη Pop Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς”. Τον Ιούλιο, η Sony Music Entertainment Spain ανακοίνωσε ότι το «Fuego» έγινε χρυσό στην Ισπανία. Την 1η Αυγούστου κυκλοφόρησε το βίντεο-κλιπ του «Caramela», το οποίο έγινε σε συνεργασία με τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Αιγαίο SOS» όπου είναι και το soundtrack.

Στις 5 Απριλίου 2019, κυκλοφόρησε τη διεθνή συνεργασία της με τους Snoop Dogg και Kaan. Εμφανίστηκε στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ όπου τραγούδησε για το switch song, κάνοντας συνεργασία με την Βέρκα Σέρντιουτσκα. Στις 17 Μαϊου κυκλοφόρησε μέσω Spotify το πρώτο της διεθνές mini album (EP) «Gypsy Woman», το οποίο περιλαμβάνει πέντε ξενόγλωσσα τραγούδια: Το ομώνυμο «Gypsy Woman (La-Da-Dee)», το «El Ritmo Psicodelico», το «Call Ya», το «Barcelona» και το «Maria». Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στα ψηφιακά καταστήματα την 1η Ιουνίου 2019. Τη σεζόν 2019-2020 βρισκόταν στην κριτική επιτροπή του ελληνικού μουσικού σόου «The Final Four» που προβαλλόταν από τον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις