Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ελένη Φουρέιρα – Eurovision 2018: Όταν μάγεψε την Ευρώπη και άγγιξε την πρωτιά
LIFESTYLE

Ελένη Φουρέιρα – Eurovision 2018: Όταν μάγεψε την Ευρώπη και άγγιξε την πρωτιά

Ελένη Φουρέιρα - Eurovision 2018: Η εμφάνισή της στον τελικό και η επιτυχία μετά τη Eurovision

Η Ελένη Φουρέιρα είναι χωρίς καμία αμφιβολία η καλύτερη pop τραγουδίστρια της χώρας. Τα τραγούδια της μετρούν αμέτρητα views και ο κόσμος κάνει σαν τρελός όταν τα ακούει. Φυσικά όλοι θυμόμαστε τη συμμετοχή της γνωστής τραγουδίστριας στη Eurovision του 2018 όταν είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι ”Fuego” και είχε πάρει τη 2η θέση.

Οι κριτικές επιτροπές των χωρών έφεραν την Κύπρο με την Ελένη Φουρέιρα στην πέμπτη θέση με 183 βαθμούς. Από τις ψήφους του κοινού η Ελένη Φουρέιρα ήρθε στην δεύτερη θέση προτίμησης παίρνοντας 253 βαθμούς και συγκεντρώνοντας συνολικά 436 βαθμούς. Βαθμολογία που την κατέταξε στην δεύτερη θέση στον πίνακα των χωρών, αφού η Netta παίρνοντας 317 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού συγκέντρωσε συνολικά 529 βαθμούς και έφερε το Ισραήλ στην πρώτη θέση της Eurovision 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος πήρε βαθμούς από τους τηλεθεατές και των 42 χωρών! Συγκεκριμένα, από τις ψήφους του κοινού, η Ελένη Φουρέιρα πήρε τρία δωδεκάρια (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αρμενία), πέντε δεκάρια (Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γεωργία, Σερβία) και έξι 8αρια (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Π.Γ.Δ.Μ., Πολωνία, Τσεχία). Όλες οι υπόλοιπες χώρες έδωσαν βαθμούς από 1 έως 7.

Ελένη Φουρέιρα: Η εμφάνισή της στον τελικό

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα  στην σκηνή του Altice Arena στη Λισαβόνα, στον αποψινό, μεγάλο τελικό της Eurovision ήταν εντυπωσιακή. Η Ελένη Φουρέιρα, φορώντας μια ολόσωμη φόρμα  Vrettos Vrettakos Couture, γεμάτη κρύσταλλα  Swarovski, η οποία λαμποκοπούσε, ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το Fuego ξεσηκώνοντας όσους βρέθηκαν στο στάδιο, στο μεγάλο τελικό της Eurovision.

Ελένη Φουρέιρα: Η επιτυχία μετά τη Eurovision

Λίγο μετά την επιτυχία της στη Eurovision, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Sony Music ενώ ξεκίνησε και τις προετοιμασίες για την διεθνή περιοδεία της «Eleni Foureira Summer Tour» με πρώτο σταθμό τη Μαδρίτη και άλλους προορισμούς όπως Λονδίνο, Βαρκελώνη, Μάλτα, Τίρανα, Ίμπιζα, Στοκχόλμη, Μπρασόβ και Άμστερνταμ.

Στις 28 Ιουνίου 2018 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards όπου ερμήνευσε το νέο της κομμάτι «Caramela» αλλά και το «Fuego». Επίσης έλαβε το βραβείο “Καλύτερη Pop Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς”. Τον Ιούλιο, η Sony Music Entertainment Spain ανακοίνωσε ότι το «Fuego» έγινε χρυσό στην Ισπανία. Την 1η Αυγούστου κυκλοφόρησε το βίντεο-κλιπ του «Caramela», το οποίο έγινε σε συνεργασία με τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Αιγαίο SOS» όπου είναι και το soundtrack.

Ελένη Φουρέιρα: Η συνεργασία με τον Snoop Dogg

Στις 5 Απριλίου 2019, κυκλοφόρησε τη διεθνή συνεργασία της με τους Snoop Dogg και Kaan. Εμφανίστηκε στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ όπου τραγούδησε για το switch song, κάνοντας συνεργασία με την Βέρκα Σέρντιουτσκα. Στις 17 Μαϊου κυκλοφόρησε μέσω Spotify το πρώτο της διεθνές mini album (EP) «Gypsy Woman», το οποίο περιλαμβάνει πέντε ξενόγλωσσα τραγούδια: Το ομώνυμο «Gypsy Woman (La-Da-Dee)», το «El Ritmo Psicodelico», το «Call Ya», το «Barcelona» και το «Maria». Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στα ψηφιακά καταστήματα την 1η Ιουνίου 2019.

Ελένη Φουρέιρα: International Single & EP

Στις 3 Μαρτίου 2020, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Yayo», στο οποίο, αν και δεν αναφέρεται στον τίτλο, συμμετέχει στα φωνητικά ο ράπερ Kareem Kalokoh. Στις 19 Ιουνίου, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Temperatura», το οποίο κυκλοφόρησε και σε ισπανική εκδοχή στις 3 Ιουλίου.

Στις 27 Αυγούστου 2020, επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει να γράφει νέα τραγούδια στο studio, ενώ έχει δουλέψει ήδη σε νέα κομμάτια με τους Claydee καΙ Arcade. Το Νοέμβριο, ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα EP με disco theme που θα περιέχει 3 τραγούδια με lead single το «Light It Up» και το promotional single «Δοκίμασε Με».

Τον Δεκέμβριο του 2020, συμμετείχε για 11η συνεχόμενη χρονιά στα Mad Video Music Awards απ’ όπου έλαβε τα βραβεία “Best Female Modern” και “Best Duet” για τη συνεργασία με τον Claydee.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις