Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία μάσκες σχολεία: Υποχρεωτική η χρήση χειρουργικών μασκών
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία μάσκες σχολεία: Υποχρεωτική η χρήση χειρουργικών μασκών

Γαλλία μάσκες σχολεία: Από σήμερα είναι υποχρεωτική στη Γαλλία η χρήση της χειρουργικής μάσκας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» από σήμερα δεν επιτρέποτναι οι υφασμάτινες μάσκες στα σχολεία και είναι υποχρεωτική η χρήση της χειρουργικής μάσκας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. «Από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, θα επιτρέπονται στα σχολεία μόνο οι μάσκες κατηγορίας 1 (χειρουργικές μάσκες)», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ την 1η Φεβρουαρίου προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά. Οι χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες φιλτράρουν μόνο το 70% των αερολυμάτων. Για το λόγο αυτό, οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν την αντικατάστασή τους με μάσκες κατηγορίας 1 για το ευρύ κοινό.

«Οι μάσκες κατηγορίας 1 φιλτράρουν το 90% των σωματιδίων και ως εκ τούτου, θεωρούνται πολύ προστατευτικές. Το μέτρο της χρήσης χειρουργικής μάσκας τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, και στοχεύει στον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης στα σχολεία, ενώ η βρετανική και ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη εξαπλώνεται στη χώρα», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Pαrisien».

Μάσκα

Γαλλία μάσκες σχολεία: Κάθε σχολείο καθορίζει τη δική του δράση για τους ανυπάκουους

«Κάθε σχολείο πρέπει να καθορίσει τη δική του πορεία δράσης όσον αφορά τους μαθητές που προσέρχονται στην τάξη με μάσκα που δεν θεωρείται επιτρεπτή», επισημαίνεται. «Δεν έχουμε λάβει επίσημες οδηγίες από το υπουργείο για τους μαθητές που προσέρχονται με μη επιτρεπτή μάσκα», σύμφωνα με τον Μπρουνό Μπόμπκιβιτς, διευθυντή του σχολείου «Hector-Berlioz» στην πόλη Βανσέν. Σήμερα, πάντως, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου, τα σχολεία έδειξαν ανοχή. «Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε έναν μαθητή να εισέλθει στο σχολείο με μια μη επιτρεπτή μάσκα είναι να του δώσουμε μία. Έχουμε λίγο απόθεμα, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα», προσθέτει ο διευθυντής Μπρουνό Μπόμπκιβιτς.

Μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις