Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου: Το μυστικό της ντουλάπας
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου: Το μυστικό της ντουλάπας

Καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου: Για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες, σε περιοχή των Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας και οι δύο γιοι του.

Η ντουλάπα «έκρυβε» το μυστικό της, στο δάπεδό της. Όταν οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Σερρών το μετακίνησαν  είδαν ότι  από κάτω, έχασκε το κενό και σε δεύτερο επίπεδο στο υπόγειο, γινόταν εκτεταμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων υδροπονικής κάνναβης, καλλιέργεια δηλαδή κλειστού χώρου με λαμπτήρες, εξαεριστήρες και όλα τα άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούνται σ αυτές τις περιπτώσεις.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες, σε περιοχή των Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας και οι δύο γιοι του. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που χρησιμοποιούσαν, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε υπόγειο χώρο της οικίας συνολικά 65 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 140 εκατοστών.

«Ο υπόγειος χώρος», εξηγεί η Αστυνομία «ήταν προσβάσιμος μέσα από ειδική κρύπτη, που υπήρχε στο δάπεδο ντουλάπας του σπιτιού και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λάμπες, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρο, υγρασιόμετρο, χρονοδιακόπτες ρεύματος κ.α.)». Ήταν τέτοια η έκπληξη και των ίδιων των αστυνομικών για την κρύπτη, που έδωσαν στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο με τη ντουλάπα, αλλά και το χώρο της καλλιέργειας με τα σύνεργά της.

Επιπλέον σε χώρους του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4 κιλά και 268 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 236 γραμμάρια κάνναβης. 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,  26 πακέτα τσιγάρων και 28 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις