Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ευελπίδων μολότωφ: Αίτημα πρόσθετων μέτρων φύλαξης
ΕΛΛΑΔΑ

Ευελπίδων μολότωφ: Αίτημα πρόσθετων μέτρων φύλαξης

Ευελπίδων μολότωφ: Ανακοίνωση δικαστών και εισαγγελίων με αφορμή την επίθεση με εκρηκτική βόμβα μολότωφ κατά της δεύτερης εισόδου των δικαστηρίων.

Την ασφαλή φύλαξη των δικαστηρίων «ως ένδειξη του ελάχιστου σεβασμού στη Δικαιοσύνη», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Αφορμή για την έκδοση της ανακοίνωσης, αποτέλεσε η έκρηξη εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού τον οποίο εκσφενδόνισαν άγνωστοι τη νύχτα της Παρασκευής, στην δεύτερη είσοδο των δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από περίοικους, οι οποίοι αναστατώθηκαν από την ένταση του θορύβου της έκρηξης και επί τόπου έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι διενεργούν και την έρευνα για τους δράστες.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, καθώς και στα προηγούμενα χρόνια τα δικαστήρια απετέλεσαν στόχους τρομοκρατικών ενεργειών, κατά το πλείστον νυχτερινές ώρες, όπου σημειώθηκαν και τραυματισμοί αστυνομικών από εκρήξεις βομβών-την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας» στο ξεκίνημά του- η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης στην οποία κάνει λόγο για απουσία αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστηρίων.

Μολότοφ

Ευελπίδων μολότωφ: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με αφορμή την επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι η απουσία αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστηρίων δίνει ευκαιρίες για εγκληματικές ενέργειες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια Δικαστών και Εισαγγελέων και όλων των πολιτών. Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι η εκπλήρωση της ευθύνης της Πολιτείας για φύλαξη των δικαστηρίων και ασφαλή άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών αποτελεί ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη».

Καθώς όπως προαναφέρθηκε, οι έρευνες για τους δράστες διεξάγονται από την Κρατική Ασφάλεια, όπως προέκυψε από την αυτοψία με βάση τα ευρήματα στο σημείο της έκρηξης, οι άγνωστοι δράστες πέταξαν μια εμπρηστική-εκρηκτική βόμβα μολότοφ, στην οποία οι άγνωστοι είχαν προσαρμόσει στο στόμιο του μπουκαλιού μία κροτίδα.

Ευελπίδων μολότωφ: Στα εργαστήρια τα υπολείμματα

Τα υπολείμματα της μολότοφ, περι συνελέγησαν προσεκτικά και ήδη έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για την περίπτωση ανεύρεσης αποτυπώματος η γενετικού στοιχείου. Εκτιμάται ότι τις νυχτερινές ώρες, οι άγνωστοι δράστες πέρασαν με μηχανή έξω από το κτηριακό συγκρότημα των δικαστηρίων και ο συνεπιβάτης εκσφενδόνισε τη μολότοφ πάνω στην δεύτερη και όχι στην κύρια είσοδο καθώς εκεί υπήρχε αστυνομικός που θα έβλεπε στοιχεία των δραστών και του μέσου κίνησής τους.

Αναζητείται με βάση την ώρα που ακούστηκε ο κρότος βιντεοληπτικό υλικό στους δρόμους μέσω των οποίων θα μπορούσαν να διαφύγουν οι δράστες. Και αυτή η επίθεση, συνδέεται, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, με το ζήτημα της απεργίας πείνας για τους γνωστούς λόγους του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια, βασικού εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ευελπίδων μολότωφ: Συχνές επιθέσεις και παρεμβάσεις

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται συνεχώς επιθέσεις και παρεμβάσεις με τρικάκια και συνθήματα υπέρ του απεργού πείνας-πρόσφατα και στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου στη Γλυφάδα- η ζωή του οποίου βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά και με φθορές σε Α.Τ.Μ και άλλους στόχους, που επιλέγουν κάθε φορά άγνωστα άτομα.

Ευελπίδων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις