Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη Ασπρόπυργος – διακοπή ρεύματος: Φωτιά στον σταθμό υψηλής τάσης , στο σκοτάδι πολλές περιοχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Ασπρόπυργος – διακοπή ρεύματος: Φωτιά στον σταθμό υψηλής τάσης , στο σκοτάδι πολλές περιοχές

Έκρηξη Ασπρόπυργος - διακοπή ρεύματος: Το ρεύμα έχει επανέλθει σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της Αττικής, αλλά και στην Πελοπόννησο, έπειτα από φωτιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο. Χωρίς ρεύμα επί αρκετή ώρα έμειναν περιοχές σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Πετράλωνα, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια, Ταύρο, Καλλιθέα και αλλού. Σύμφωνα με τοπικά site το ρεύμα κόπηκε και σε Αίγινα, Πόρο, Τροιζηνία, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και σε Καλαμάτα, Άργος, Τρίπολη.

Μέχρι και τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, η επιχείρηση κατάσβεσης εξελισσόταν ομαλά και έχει κοπεί το ρεύμα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ). Τώρα η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αν και θα συνεχίσει να σιγοκαίει για αρκετές ώρες ακόμα. Η φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο, που σταδιακά αποκαθίστανται. Αιφνιδίως αργά το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής, των νοτίων προαστίων, στον Πειραιά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, ο σταθμός όπου παρουσιάστηκε η βλάβη τροφοδοτεί την Αττική και την Πελοπόννησο. Το μπλακ άουτ προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο. Η βλάβη αφορά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Με ανάρτηση στο Twitter, στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής, αναφέρεται πως στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Στο σημείο της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Εντολή Χαρδαλιά για διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, έχουν μεταβεί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα νεόχτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών.
Πραγματοποιείται κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής βοηθείας κυρίως εξ αιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις