Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ηρωίνης: Η ενδυμασία 23χρονης έκρυβε “θάνατο”
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ηρωίνης: Η ενδυμασία 23χρονης έκρυβε “θάνατο”

Διακίνηση ηρωίνης: Σε βάρος της 23χρονης ημεδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μια 23χρονη χρησιμοποίησε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης της φονικής ηρωίνης, για να μεταφέρει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει, περισσότερα από 2,5 κιλά «λευκού θανάτου».

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τις επιμέρους συσκευασίες με τα σκληρά ναρκωτικά, που οδηγούν στην καταστροφή και στο θάνατο νέους ανθρώπους, είχαν «ράψει»  οι οργανωτές της μεταφοράς, στο εσωτερικό των ενδυμάτων της 23χρονης γυναίκας, η οποία πήρε το τρένο για τη μετάβασή της από την Αθήνα στη συμπρωτεύουσα. Όταν όμως έφθασε στο τέλος του προορισμού, κατέβηκε από το βαγόνι  και περπατούσε στην αποβάθρα, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την ακινητοποίησαν και μετά τον έλεγχο με πρωτοστατούσα γυναίκα αστυνομικό, βρήκαν στα ενδύματα για την ακρίβεια, δύο κιλά και 963 γραμμάρια ηρωίνης.

Σε βάρος της 23χρονης ημεδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. «Ειδικότερα», σημειώνει η Αστυνομία «στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η προαναφερόμενη εντοπίστηκε απογευματινές ώρες,  κατά την αποβίβαση της από συρμό τραίνου και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εσωτερικά του ρουχισμού της και κατασχέθηκαν έξι δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 963 γραμμαρίων.

Η μεταφορέας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 23χρονη λειτουργώντας ως μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη». Για τις συνεχείς μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν του ΚΤΕΛ, τότε, είχε γράψει σχετικά το Alphafreepress, εκτενές ρεπορτάζ, στα τέλη Μάϊου 2020.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αναφερόταν:

«Με τα… κιλά, διακινούν μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων τον <<λευκό θάνατο>> με πούλμαν του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω εμπορία. Για δεύτερη φορά, τις τελευταίες οκτώ ημέρες, μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην Αττική, παρέδωσε σε μεταφορέα κυκλώματος, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σακίδιο που περιείχε σε δέματα, περίπου πέντε κιλά ηρωίνης.

Ο παραλήπτης, που λειτουργούσε για λογαριασμό του κυκλώματος, μετέφερε τον «λευκό θάνατο» με πούλμαν του ΚΤΕΛ, ως ταξιδιωτική αποσκευή, αλλά μόλις έφθασε στη συμπρωτεύουσα, στο χώρο στάθμευσης των υπεραστικών,  συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι κατάσχεσαν τη φονική ηρωίνη. Στη συνέχεια, έχοντας στην κατοχή τους στοιχεία, προχώρησαν και στη σύλληψη ηγετικού μέλους του ίδιου κυκλώματος.

Στις 20 Μάϊου, είχε ανακοινωθεί ότι και πάλι με πανομοιότυπο τρόπο, μετεφέρθη από άτομο το οποίο επίσης συνελήφθη, ταξιδιωτικός σάκος με πέντε και πάλι κιλά «λευκού θανάτου».

Καθώς ήδη στη συμπρωτεύουσα οι συλλήψεις έχουν φθάσει συνολικά τις τρεις, έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Αττική, για να εντοπιστούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξασφαλίζει τις τρομακτικές ποσότητες ηρωίνης και τις αποστέλλει στη συμπρωτεύουσα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις