Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανοί διαρρήκτες: Παρακολουθούσαν κι έμπαιναν σε μονοκατοικίες
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί διαρρήκτες: Παρακολουθούσαν κι έμπαιναν σε μονοκατοικίες

Αλβανοί διαρρήκτες: Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών

Μετά από λεπτομερείς «αυτοψίες» και αφού διαπίστωναν ότι οι μονοκατοικίες που είχαν βάλει στο στόχαστρο δεν κατοικούνταν από τους ενοίκους τους για αρκετό καιρό, αποφάσιζαν την εισβολή. Ο άνδρας, αναλάμβανε το ρόλο του μπουκαδόρου, ενώ η γυναίκα το ρόλο του τσιλιαδόρου. ΄Όταν μετά από αρκετές διαρρήξεις, σπιτιών, κυρίως, αλλά και καταστημάτων τους έπιασαν, βρήκαν και κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια, παλαιά νομίσματα, κατσαβίδια κι ένα περίστροφο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Το ζευγάρι των Αλβανών, για τον εντοπισμό του οποίου είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής,  συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, απογευματινές ώρες, κατά τις οποίες και εξαπέλυε συνήθως τις ληστρικές εισβολές. Πρόκειται για έναν 31χρονο και μια 38χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών», σημειώνει  η Αστυνομία «αναφορικά με δύο άτομα (άνδρα- γυναίκα) που διέπρατταν κλοπές από οικίες και καταστήματα, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας που εντόπισε τους ανωτέρω και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν οργανωθεί, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με τον άνδρα να έχει αναλάβει το ρόλο του φυσικού αυτουργού και τη γυναίκα το ρόλο του τσιλιαδόρου».

Στη συνέχεια αναλύει η Αστυνομία τον τρόπο δράσης του ζευγαριού των Αλβανών. «Ως προς τον τρόπο δράσης, επέλεγαν κυρίως ως στόχους μονοκατοικίες που εξωτερικά φαίνονταν να μην είναι πρόσφατα κατοικήσιμες. Επίσης, διέπρατταν τις διαρρήξεις απογευματινές και βραδινές ώρες και χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ομάδα ΔΙΑΣ

Τα κατασχεθέντα

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περίστροφο, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα, ρολόγια, παλαιά νομίσματα, κατσαβίδια, χρηματικά ποσά και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών». Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Για συμμετοχή σε άλλη σπείρα που διέπραττε επίσης κλοπές από οικίες και καταστήματα, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός ως μέλος τριμελούς ομάδας, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές. Όπως προέκυψε από αυτή  την έρευνα, η οργάνωση,  είχε συγκροτηθεί το τελευταίο εξάμηνο, προβαίνοντας σε κλοπές από οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Στη συνέχεια  τα διέθεταν παράνομα αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη. Τα μέλη της εναλλάσσονταν στις κατά περίπτωση αξιόποινες πράξεις. Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών.

Αστυνομία Ομάδα ΔΙΑΣ μηχανή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις