Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεξανδρούπολη πλημμύρες: Αυτοψία κλιμακίου για καταγραφή ζημιών
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη πλημμύρες: Αυτοψία κλιμακίου για καταγραφή ζημιών

Αλεξανδρούπολη πλημμύρες: Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, απευθύνει οδηγίες προς τους πολίτες

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη. Προκειμένου να καταγράψει, στις περιοχές του Δήμου που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 1ης Φεβρουαρίου. Να καταγράψει τις ζημιές σε κτιριακές υποδομές, αποθήκες και υπόγειες εγκαταστάσεις, που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν σήμερα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη και αύριο από τις 9 το πρωί θα βρίσκονται στην κοινότητα Μάκρης, για την καταγραφή των ζημιών από την χαλαζόπτωση τον Ιούλιο του 2019. Ως εκ τούτου η δημοτική Αρχή ενημερώνει τους κατοίκους να βρίσκονται στις οικίες τους προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της καταγραφής.

Αλεξανδρούπολη: Οδηγίες προς τους πολίτες εν όψει της επιδείνωσης του καιρού

Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, απευθύνει οδηγίες προς τους πολίτες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Επιδείνωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, προβλέπει αύριο για τη Θράκη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

-Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

-Βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά

-Αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

-Αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών)

-Προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης, η οποία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα

-Αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.α., μπορεί ν’ αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, όπως η Τροχαία

Δράμα: Ζημιές από τη βροχόπτωση – Έπεσαν δέντρα, «στο πόδι» η Πολιτική Προστασία

Σπασμένα κλαδιά και ξεριζωμένα δέντρα από τον δυνατό αέρα, και την ισχυρή βροχόπτωση έχουν κινητοποιήσει την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δράμας, ενώ δέντρα έχουν πέσει επίσης σε διάφορα σημεία στην πόλη. Σημειώνεται ότι ο δυνατός αέρας μετακίνησε κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα στους δρόμους και γι’ αυτό το λόγο η Τροχαία συνιστά την προσοχή στους οδηγούς οχημάτων.

Καταστροφές από πλημμύρα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις