Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανικά υποβρύχια – Τουρκία: Επιμένουν στην επιβολή εμπάργκο οι “Πράσινοι”
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικά υποβρύχια – Τουρκία: Επιμένουν στην επιβολή εμπάργκο οι “Πράσινοι”

Γερμανικά υποβρύχια - Τουρκία: Έχουμε την ανησυχία ότι αυτά τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της Ελλάδας.

Στην επιβολή εμπάργκο στην πώληση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία επιμένουν οι Πράσινοι της γερμανικής Βουλής. Όπως εξηγεί η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν, το κόμμα της επιμένει σε αυτή τη θέση επιμένουν σε αυτή τη θέση, καθώς προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της Ελλάδος. «Επιμένουμε να σταματήσει η γερμανική κυβέρνηση να πουλά υποβρύχια ή μέρη των υποβρυχίων στην Τουρκία, γιατί έχουμε την ανησυχία ότι αυτά τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της Ελλάδας. Αυτό είναι το βασικό μας κίνητρο».

Παράλληλα, διαψεύδει την κυβέρνηση ότι ακύρωση της συμφωνίας δεν είναι νομικά εφικτή επισημαίνοντας ότι «μια αδειοδότηση μπορεί να ανακληθεί όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος η παράδοση να οδηγήσει σε σύγκρουση ή πόλεμο». Προσθέτει δε, μιλώντας στον Σκάι,  ότι η μοναδική σκόπελος, η οποία πρέπει να ξεπεράσει η Γερμανία, είναι οι οικονομικές συνέπειες που προβλέπουν οι ρήτρες των συμφωνιών.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή της στάσης του Τούρκου προέδρου, σημειώνει ότι οφείλεται στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και στην αλλαγή κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι «στην πράξη δεν βλέπουμε καμία μεγάλη αλλαγή, όπως και στις πράξεις του εναντίον της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία».

«Εναντίον ποιου θα χρησιμοποιηθούν τα γερμανικά υποβρύχια;…»
Δείτε ακόμη
Η τραγική ιστορία των Ανδρούτσων – Ο Οδυσσέας δολοφονημένος από τους Έλληνες, ο πατέρας του από τους Τούρκους και ο γιος του νεκρός από χολέρα
Παρασυμοφορείται ο 97χρονος εφοπλιστής που αφήνει την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εντυπωσιακό: Η πρώτη πτήση των γαλλικών Rafale πάνω από το Αιγαίο, ο εφοδιασμός εν πτήσει
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις