Κρούσματα σήμερα 7/2 Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα 7/2 Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρούσματα σήμερα 7/2 Ελλάδα: Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, προστέθηκαν στη λίστα των κρουσμάτων άλλα 733 περιστατικά την Κυριακή 7/2/21 - Άλλοι 21 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους

07.02.2021 | 17:53

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση την Κυριακή 733 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως από χθες, Σάββατο, είναι σε ισχύ το ισχυρότερο lockdown σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από νωρίς. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού: Σήμερα ανακοινώνουμε 733 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 163946, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6037 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52276 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

262 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 189 (72.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5972 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3511 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Βατόπουλος: Περιμένουμε αύξηση σε θανάτους αυτή την εβδομάδα

«Καμπανάκι» για τις δύο επόμενες εβδομάδες έκρουσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ανέφερε πως «έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων. Το πως θα εξελιχθεί αυτή η αύξηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες». Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος «αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένουμε μία αύξηση στους θανάτους και τα βαριά περιστατικά που θα νοσηλευτούν». Παράλληλα σημείωσε ότι το βασικό είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός, είναι για μένα το σημείο – κλειδί».

Δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown

Ο καθηγητής σημείωσε δε πως όλα όσα έχουμε ζήσει εδώ και έναν χρόνο λύνουν το πρόβλημα μερικώς και τόνισε πως «δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία». Ο κ. Βατόπουλος δε είπε: «η συμπεριφορά μας και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την κατάσταση για ένα εξάμηνο ακόμη. Το σημείο – κλειδί είναι η εφαρμογή των μέτρων. Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται».

Κατέληξε δε λέγοντας: «το θέμα που είναι ανησυχητικό είναι ότι από μία εκδήλωση ή ένα τυχαίο γεγονός και έχουμε υπερμεταδόσεις. Π.χ. μία αθώα συνάντηση 5 ανθρώπων έξω από ένα περίπτερο που κάθισαν να μιλήσουν. Τέτοιου είδους μικρά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν μία αύξηση των κρουσμάτων που μετά μπορεί να εξελιχθεί».

Γκάγκα: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής

Οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία». Μάλιστα, η κυρία Γκάγκα είπε ότι ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι αυξημένος τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ.

Όσον αφορά στο «Σωτηρία», όπως είπε η κυρία Γκάγκα, αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας, με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους. Η κυρία Γκάγκα μίλησε επίσης για τα εμβόλια, δηλώνοντας ότι είναι απολύτως ασφαλή και πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση έχουν πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό.

Προειδοποίηση για κορύφωση του τρίτου κύματος το Μάιο

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε για κορύφωση του τρίτου κύματος το Μάιο, γύρω στο Πάσχα, εάν δε ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Όπως σημείωσε, είναι σημαντικό ότι πάρθηκαν τα μέτρα προληπτικά κι εκεί που έπρεπε στοχευμένα, καθώς αποτελούν ένα πρώτο ανάχωμα στο τρίτο κύμα. «Είναι πολύ σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Exit mobile version