Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονος Πάτρα – ΜΕΘ: Βγαίνει ο Μάριος, χαμόγελα στο νοσοκομείο!
ΕΛΛΑΔΑ

9χρονος Πάτρα – ΜΕΘ: Βγαίνει ο Μάριος, χαμόγελα στο νοσοκομείο!

9χρονος Πάτρα - ΜΕΘ: Βγαίνει σήμερα το μεσημέρι από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, ο 9χρονος Μάριος

Βγαίνει σήμερα το μεσημέρι από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, ο 9χρονος Μάριος. Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε στην ΕΡΤ, ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και Δ/ντής του ΕΣΥ. “Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής με τον Μάριο. Είχαμε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, γιατροί και νοσηλευτές ότι θα της τον δώσουμε χαμογελαστό πίσω στην αγκαλιά της”, είπε ο κ. Ηλιάδης και αποκάλυψε μια έκπληξη που του επιφύλαξαν χθες οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του μικρού, συνομίλησαν μέσω Skype, μαζί του.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης, δόθηκε μάχη για να μην διασωληνωθεί το παιδί, καθώς η κατευθυντήρια οδηγία σε όλο τον κόσμο είναι στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγονται οι διασωληνώσεις . Γι’ αυτό όπως εξήγησε γυρίζουν μπρούμητα τους ασθενείς για να διευκολύνεται η αναπνοή τους.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη ανήλικο αγόρι, ηλικίας 10 ετών, νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο μικρός που είχε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό. Θετική είναι και η μητέρα του, που επίσης νοσηλεύεται. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον ιό από το δεύτερο παιδί τους που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις