Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 21η αγωνιστική: Χειρόφρενο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 21η αγωνιστική: Χειρόφρενο!

Σούπερ Λιγκ - 21η αγωνιστική: Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ άγγιξε τη βόμβα μεγατόνων, αφού προηγείτο 2-1 ως το 88’!

Σούπερ Λιγκ21η αγωνιστική: Στο ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- υπάρχουν διαβαθμίσεις στον ορισμό έκπληξη. Μικρή, μεγάλη, τεράστια έκπληξη. Αυτό, πάντως, που πήγε να γίνει στην Τούμπα ξεπερνά τα όρια της διαβάθμισης του όρου έκπληξη. Ξεπερνά, ίσως, ακόμα και αυτό που εννοεί ο αθλητικός συντάκτης όταν αναφέρεται σε ”βόμβα”. Ο Απόλλων Σμύρνης προηγείτο 2-1 μέσα στο άντρο του ΠΑΟΚ και αυτό θα ήταν μια ποδοσφαιρική… πυρηνική έκρηξη. Η οποία μετατράπηκε σε …απλά μεγάλη έκπληξη, όταν ο δικέφαλος του βορρά ισοφάρισε σε 2-2 λίγες στιγμές πριν την συμπλήρωση των 90’!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “ζήτησε” από νωρίς το γκολ. Είχε κάποιες ενδιαφέρουσες φάσεις (Ουάρντα 3’, Μουργκ 13’, Κρμέντσικ 23’) αλλά ο Ουάρντα ήταν αυτός που “μίλησε” πρώτος! Αφησε πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο Καλισίρ και με ωραίο εν κινήσει σουτ άνοιξε το σκορ  στο 29’ (1-0). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκαν άλλες σπουδαίες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμα του και ο Απόλλων έβγαλε… αναίμακτα το υπολειπόμενο τέταρτο.

Σούπερ Λιγκ – 21η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο 

Με την επανέναρξη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο νωθρά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο Απόλλων. Το διπλό λάθος του Ελ Καντουρί στο 52’ το εκμεταλλεύτηκε η φιλοξενούμενη ομάδα στο έπακρο. Ο Μαροκινός προσπάθησε να διορθώσει το αρχικό του λάθος μαρκάροντας τον Ιωαννίδη εντός περιοχής. Τον ανέτρεψε και έκανε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Τσαμπούρης για το 1-1.

Ο Γκαρσία έριξε Καγκάβα και Σφιντέρσκι στο ματς, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του αλλά οι αποκρούσεις του Βέρχουλστ σε κάθε φάση που προσπάθησε να κάνει ο ΠΑΟΚ κράτησαν το 1-1. Μέχρι το 81’ όταν ο ΠΑΟΚ που ρισκάριζε ολοένα και περισσότερο πλήρωσε το ρίσκο αυτό. Ο Μαρκ Φερνάντεθ εκμεταλλεύτηκε την ανύπαρκτη αμυντική οργάνωση του δικεφάλου και πέτυχε το 2-1. Και ο Απόλλων αγκάλιασε το πρώτο διπλό στην Τούμπα μετά από περίπου 60 χρόνια!  Η συνεργασία των δύο Σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, όμως, έφερε στο 88’ την ισοφάριση, με τον Βαρέλα να φτιάχνει και τον Ινγκασον να εκτελεί για το 2-2, που ήταν τελικό σκορ μολονότι τα 5’ καθυστερήσεων έγιναν 10’.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Ουάρντα 29’, Ινγκασον 88’ – Τσαμπούρης 52’, Φερνάντεθ 81’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάς. ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδάκης, Μωϋσιάδης. VAR: Μανούχος.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Περέιρα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (Λάμπρου 85’), Μουργκ (Α. Ζίβκοβιτς 72’), Ουάρντα, Τζόλης (Καγκάβα 61΄), Κρμέντσικ (Σφιντέρσκι 61’)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Παράσχος): Βέρουλστ, Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπρούτσις (Χουχούμης 65’), Κολ (Βιτλής 87’), Σλίβκα, Μπαξεβανίδης, Μπετινέλι (Κιτόκο 76’), Ντάουντα (Μ. Φερνάντεθ 65’), Ιωαννίδης.

μεγαλη εμφανιση ο απολλων

Δείτε ακόμη: 

Πέρασε στο Eurobasket η εθνική γυναικών, 73-55 τη Βουλγαρία
Έβγαλε Παναθηναϊκό χαρακτήρα και κέρδισε, ο ΠΑΟ 3-2 τον Ατρόμητο
Τράβηξε το σχοινί η διοικηση της ΑΕΛ κι αυτό σπάει…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις