Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Lupin σειρά netflix: Η πραγματική ιστορία πίσω από το κολιέ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lupin σειρά netflix: Η πραγματική ιστορία πίσω από το κολιέ

Lupin σειρά netflix: Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του Lupin στο Netflix, η σειρά παραμένει στο top 10 των επιλογών στη χώρα μας

Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του Lupin στο Netflix, η σειρά παραμένει στο top 10 των επιλογών στη χώρα μας. Η ιστορία του Ασάν Ντιόπ με έμπνευση από τον αριστοκράτη τυχοδιώκτη Αρσέν Λουπέν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών του Netflix σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να σκαρφαλώσει στις κορυφαίες επιλογές των χρηστών. Μέσα από το Lupin, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Παρίσι του σήμερα και να γίνουν μάρτυρες των μεταμφιέσεων του ήρωα αλλά και των ανατροπών, ξεγλιστρώντας μαζί με τον πρωταγωνιστή Ομάρ Σι από διάφορες δύσκολες καταστάσεις.

Η αρχή της σειράς του Netflix γίνεται με την κλοπή ενός κολιέ. Του Le collier de la Reine, του κοσμήματος, που σύμφωνα με τη σειρά, άνηκε κάποτε στην Μαρία Αντουανέτα. Σύμφωνα με το σενάριο, το κολιέ εκλάπη από τον πατέρα του Ασάν Ντιόπ και αφού έσπασε σε κομμάτια βρέθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο ιδιοκτήτης του Πελεγκρίνι κίνησε γη και ουρανό για να τα βρει και αφού τα ένωσε αποφάσισε μαζί με την κόρη του να το δημοπρατήσει για να χρηματοδοτήσει ένα ίδρυμα.

lupin

Lupin: Η πραγματική ιστορία πίσω από το κολιέ

Η αληθινή ιστορία του κολιέ, όμως, φαίνεται να είναι λίγο πιο περίπλοκη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου. Στην πραγματικότητα, το κολιέ δεν προοριζόταν για την Μαρία Αντουανέτα, αλλά για την ερωμένη του Λουδοβίκου XV, Μαντάμ ντυ Μπαρί. Ο βασιλιάς ανέθεσε στους κοσμηματοπώλες Charles-Auguste Boehmer και Paul Bassange να δημιουργήσουν το κόσμημα, ωστόσο, μέχρι να το φτιάξουν ο Λουδοβίκος XV πέθανε. Τότε, οι κοσμηματοπώλες, που δεν είχαν λάβει πληρωμή για το κολιέ, ήλπιζαν ότι η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα θα το αγόραζε. Εκείνη, όμως, αρνήθηκε να το αγοράσει.

Τότε, η Jeanne de la Motte, μια κόμισα που επιθυμούσε διακαώς το κολιέ επινόησε ένα σχέδιο για να το αποκτήσει, καθώς δεν μπορούσε να το αγοράσει. Το ιντριγκαδόρικο σχέδιο περιελάμβανε πλαστογράφηση επιστολών που υποτίθεται έστελνε η Μαρία Αντουανέτα με αποδέκτη τον καρδινάλιο ντε Ροάν, επίσκοπο του Στρασβούργου, ζητώντας του να αγοράσει το κολιέ για λογαριασμό της. Θέλοντας την εύνοια της Μαρίας Αντουανέτα, ο καρδινάλιος έπεσε στην παγίδα. Οταν, ωστόσο, δεν προχώρησε σε πληρωμή, οι δημιουργοί του κοσμήματος ζήτησαν από την βασίλισσα να πληρώσει. Η μοίρα του κολιέ, όμως, είχε ήδη γραφτεί… Η de la Motte το είχε διαλύσει και πουλήσει σε κομμάτια. Το κολιέ λέγεται ότι δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά δημιουργήθηκε αντίγραφό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις