Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιό μου: Έξυπνες οικονομικές λύσεις
PLUS

Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιό μου: Έξυπνες οικονομικές λύσεις

Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιό μου: Η διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα από μας. Σε αντίθεση με το σαλόνι, το οποίο είναι κοινό για όσους κατοικούν στο σπίτι, το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Είναι το δωμάτιο, όπου κοιμόμαστε και ξυπνάμε, κάνουμε όνειρα και ξεκουραζόμαστε μετά από μια δύσκολη μέρα. Ωστόσο, έχει κάτι κοινό με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Αυτό είναι η επιθυμία να αλλάζεις διακόσμηση από καιρό σε καιρό, έτσι ώστε να σε αναζωογονεί πάντα. Όμως, η ερώτηση πάντα παραμένει: Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου;

Ταπετσαρία τοίχου

Ειδικά αν θέλεις οι τοίχοι σου να έχουν σχέδια και μοτίβα, η ταπετσαρία είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας γίνεται πολύ εύκολα και είναι πιο οικονομική από το βάψιμο των τοίχων. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις ταπετσαρίες σε πολύ απλά σχέδια και ουδέτερα χρώματα, αλλά και σε περίτεχνα σχέδια και ζωηρά χρώματα. Η επιλογή είναι δική σου και πρέπει να ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική σου. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να βάψεις τους τοίχους σε μια πολύ μοντέρνα διχρωμία που θα αναδείξει μοναδικά το χώρο σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην το παρακάνεις με τα έντονα χρώματα. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου ξεκουράζεσαι και τα έντονα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Δωμάτιο

Φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς θα σου φαινόταν, αν είχες να φροντίζεις κάτι ζωντανό στο δωμάτιο σου; Μην τρομάζεις, δεν εννοούμε κάτι το απαιτητικό, ένα μικρό αληθινό φυτό είναι αρκετό. Αν η ιδέα ενός φυτού στο δωμάτιο σου σού μοιάζει βαρετή, ξανασκέψου το, πριν την απορρίψεις. Τα αληθινά φυτά έχουν την τάση να μας ηρεμούν και να φέρνουν αρμονία και ισορροπία στο χώρο. Επίσης, κάποια φυτά ανθίζουν και βγάζουν πανέμορφα λουλούδια. Τα λουλούδια αυτά θα είναι ιδανικά στολίδια για τη διακόσμηση του δωματίου σου. Υπάρχουν φυτά αρωματικά, τα οποία προσφέρουν υπέροχο άρωμα στο χώρο, αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο. Φυσικά, αν έχεις αλλεργία στη γύρη, τότε μπορείς να προσπεράσεις αυτή την ιδέα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αφράτα μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι από τα πιο οικονομικά, αλλά και τα πιο χρήσιμα διακοσμητικά στοιχεία για κάθε δωμάτιο, εφηβικό και μη. Στολίζουν το χώρο και έχουν τεράστια πρακτική αξία, αφού προσφέρουν περισσότερη άνεση. Όμως, τι μαξιλάρια να χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση του δικού σου δωματίου; Αν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο, μπορείς να βάλεις μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα. Αν όχι, μπορείς να αρκεστείς σε μικρά μαξιλαράκια πάνω σε κάποιο καναπέ, στο κρεβάτι, ή όπου αλλού θέλεις να προσθέσεις μια νότα άνεσης.

Μεγάλος καθρέφτης

Ποιος από μας δε θα ήθελε να έχει έναν ολόσωμο καθρέφτη στο δωμάτιο του για να ελέγχει το είδωλο του, καθώς ετοιμάζεται να βγει απ’ το χώρο; Ακόμα κι αν αυτό δε σε απασχολεί πολύ, ο καθρέφτης έχει και άλλη χρήση, πολύ πιο πρακτική. Αν το υπνοδωμάτιο σου είναι μικρό σε διαστάσεις, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος. Η αντανάκλαση του δωματίου δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου και πιο ευρύχωρου δωματίου, κάτι που ίσως θέλεις να πετύχεις για την κρεβατοκάμαρα σου. Έτσι, ο καθρέφτης απαντά στη βασική ερώτηση: “ Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου για να μοιάζει μεγαλύτερο; “.

Κρεβάτι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις