Γιάννης Μπέζος γάμοι: Η πρώτη σύζυγος και το “πέρασμα” από την πολιτική

LIFESTYLE

Γιάννης Μπέζος γάμοι: Η πρώτη σύζυγος και το “πέρασμα” από την πολιτική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιάννης Μπέζος γάμοι: Αυστηρός, γνωστός για την σκληρή στάση του, αλλά με αστείρευτο ταλέντο που μάς έχει χαρίσει γέλιο μέχρι δακρύων.

06.02.2021 | 22:02

O Γιάννης Μπέζος είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Αυστηρός, γνωστός για την σκληρή στάση του, αλλά με αστείρευτο ταλέντο που μάς έχει χαρίσει γέλιο μέχρι δακρύων. Γέννημα θρέμμα Αθηναίος και μεγάλωσε ουσιαστικά στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Φιλοπάππου. Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1952. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στην Πλάκα όπου πήγε σχολείο ενώ και η μετέπειτα σχολή του ήταν κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Ήταν καλός μαθητής, όχι άριστος.  Η πρώτη ταινία στην οποία έπαιξε ήταν το 1983 και ο ίδιος υποδυόταν έναν χούλιγκαν της κιτρινόμαυρης ομάδας που παρακολουθούσε αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για την ταινία «Κάτω τα χέρια από τα νιάτα”.

Ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό σίγουρα δεν μπορεί να ξεχάσει τις ερμηνείες του σε ορισμένες από τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: «Οι Απαράδεκτοι» όπου άφησε εποχή με τον ρόλο του ως γκρινιάρης γκέι, «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Εκείνες κι εγώ» με τους τραβηγμένους ρόλους του και «Bίος Ανθόσπαρτος».

Γιάννης Μπέζος: Οι δύο γάμοι

Η Ναταλία Τσαλίκη βρίσκεται στη ζωή του εδώ και περίπου 35 χρόνια. Δεν είναι όμως ο πρώτος του γάμος, μιας και ο Γιάννης Μπέζος έχει παντρευτεί άλλη μια φορά, όπως εξομολογήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Real News: “Γνωριστήκαμε πάνω στη δουλειά, το 1984. Όταν τη γνώρισα ήμουν παντρεμένος. Με την πρώτη μου γυναίκα είχαμε παντρευτεί μικροί. Ήμασταν κάπως επιπόλαιοι. Και στα τελειώματα εκείνου του γάμου συνάντησα τη Ναταλία με την οποία δέθηκα πάρα πολύ. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που επικοινωνώ πραγματικά και επί της ουσίας.”

Γιάννης Μπέζος: Η μεγάλη του αδυναμία

Μαζί με την σπουδαία ηθοποιό Ναταλία Τσαλκίκη έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Ηρώ η οποία έχει ακολουθήσει τα χνάρια των γονιών της. Είναι σήμερα 30 ετών, τελειόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Αν και η πρώτη της εμφάνιση ήταν ως πιτσιρίκι στην σειρά “Εκείνες κι εγώ”, μεγαλώνοντας έχει προτιμήσει το θέατρο. “Ένα από τα λάθη που έχω κάνει, σε σχέση με την οικογένειά μου, είναι ότι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, όταν η κόρη μου ήταν πολύ μικρή, εργαζόμουν πάρα πολλές ώρες και δεν μπορούσα να είμαι κοντά της ενώ θα έπρεπε. Προσπαθώ να το επανορθώσω.” είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

Μάλιστα ο Γιάννης Μπέζος σε παλαιότερη ανάρτηση του στο Instagram είχε γράψει για την κόρη του πως: «Από μικρή μου έλεγε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά εγώ ήμουν της άποψης πως είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που πραγματικά θες, που επιθυμεί βαθιά η καρδιά σου. Και τελικά ακολούθησε τον δρόμο τον γονιών της και έγινε και αυτή μια υπέροχη ηθοποιός!! Και έτσι μετά από χρόνια με περηφάνια εξομολογούμαι πως η Ηρώ είναι φτιαγμένη γι’ αυτή τη δουλειά, είναι η πάστα της!! Πάντα θα σε καμαρώνω Ηρώ μου!!»

Γιάννης Μπέζος: Το πέρασμα από την πολιτική

Όσοι τον ξέρουν, μιλούν για άνθρωπο αυστηρό που αρχικά δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική. Το τοπίο όμως άλλαξε όταν αποφάσισε το 2012 να κατέβει με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μη εκλόγιμη όμως θέση. Γιατί προέβη σε μια τέτοια θέση; “Αισθάνθηκα ότι η στιγμή ήταν τέτοια που έπρεπε να πάρω μια πολύ συγκεκριμένη δημόσια πολιτική θέση. Για μένα, επίσης, πέρα από τις όποιες πολιτικές θέσεις, μετρούν πολύ και τα πρόσωπα. Ο Φώτης Κουβέλης μού εμπνέει εμπιστοσύνη και σοβαρότητα. Τον εκτιμώ πολύ γιατί είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, με σκέψη, με παιδεία και όχι με συνθήματα. Εγώ δεν μπορώ καθόλου τους παπαρδέλες, αυτούς δηλαδή που λένε πολλά-πολλά.”

Γιάννης Μπέζος: Και όχι αγκαλιές

«Ο κόσμος δεν με παίρνει αγκαλιά. Δεν το επιτρέπω εγώ να με πάρει. Είμαι ένας δικός τους άνθρωπος, όχι για να τον πάρουν στο σπίτι, αλλά για να τους πει μια ιστορία μια φορά την εβδομάδα. Έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία μου. Δεν πιστεύω ότι το κοινό πρέπει να είναι κοντά μου, γιατί παρακμάζουμε… γιατί σταματά να μας «θαυμάζει» και να μας παίρνει στα σοβαρά… Δεν μπορώ να χαιρετάω τη μισή Αθήνα στο δρόμο. Δεν βγάζω φωτογραφίες με τους ανθρώπους. Δεν θέλω… Προτιμώ να με έχουν στην καρδιά τους, παρά στο μαξιλάρι τους» είχε δηλώσει στο πρωινό του ΑΝΤ1.

Μιλώντας σε άλλη συνέντευξη και συγκεκριμένα στα “Προσωπικά”, ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε χαρακτηριστικά – προκαλώντας αντιδράσεις – πως «είμαι λίγο σνομπ εγώ. Το ομολογώ. Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους. Δηλαδή υποφέρω. Προτιμώ να τους αφήσω στην ηλιθιότητα τους, να μεγαλώσουν και να εξαφανιστούν. Θέλω συνομιλητές σοβαρούς, θέλω ανθρώπους με μυαλό, σκέψη, εσωτερική ανησυχία και εσωτερική συγκρότηση. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους οι οποίοι είναι μόνο λόγια, συνήθως είναι κάτι τεμπέληδες και ψευτοσοσιαλιστές αυτοί. Δεν θέλω ούτε να τους ξέρω, ούτε να τους βλέπω, και φυσικά δεν θέλω να συνομιλώ. Και δεν θα τους κάνω την χάρη ποτέ”.

Οι καταγγελίες που έχουν σοκάρει το θέατρο

Όσο για τα σκάνδαλα που έχουν πέσει σαν “βόμβες” στο χώρο της Τέχνης, δήλωσε πως δεν πέφτει από τα σύννεφα. “Πάντα ακούγονται πράγματα σε αυτή τη δουλειά και ακουγόντουσαν και ακούγονται. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος με όλη αυτή την ιστορία. Δεν αρνούμαι ούτε κρίνω τους ανθρώπους που κατηγορούν, κάποιον λόγο θα έχουν φυσικά, γιατί είναι ζοφερά πράγματα αυτά εφόσον συνέβησαν. Γι’ αυτά θα απολογηθούν οι ίδιοι. Υπάρχει, όμως, κίνδυνος να υπάρξει μια εικόνα ότι ο χώρος ο δικός μας είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά. Θεωρώ ότι το να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου για να δώσεις δουλειά σε κάποιον που διεκδικεί το μεροκάματό του ή ξεκινάει την καριέρα του, το θεωρώ απίστευτα χυδαίο και ένδειξη δειλίας”, υποστήριξε.

“Ο Γιώργος Κιμούλης έχει τεράστια πορεία, είναι ένας άνθρωπος με χαρακτήρα εκρηκτικό, ο ίδιος δεν το κρύβει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται τέτοιες πράξεις, δηλαδή σωματικής ή ψυχολογικής βίας ή συμπεριφοράς περίεργης πάνω στην σκηνή που είναι ακόμα χειρότερο. Εγώ, ελάχιστα που δούλεψα μαζί του δεν είδα κάτι τέτοιο. Τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ελάχιστες φορές είδα συμπεριφορές τέτοιες”.

“Ανεξάρτητα από την περίπτωση του Γιώργου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση υβριστική ή συμπεριφορά που να προσπαθείς να μειώσεις τον συνάδελφό σου ή να χειροδικείς. Νομίζω ότι όσοι έχουμε μια πιο ισχυρή θέση, αν πραγματικά είμαστε γνήσια πολιτισμένοι, θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει η συμπεριφορά μας προς τους υφιστάμενους. Το τι έχει ακουστεί για τον Αλέξη Μινωτή δεν περιγράφεται. Αυτό δεν μειώνει της αξία τους ως καλλιτέχνη, αλλά ούτε βέβαια τον δικαιολογεί στις πράξεις του. Με αυτή την έννοια λέω δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, τα έχουμε ακούσει αυτά τα πράγματα”, συμπλήρωσε.

Γιάννης Μπέζος: Η βαθιά φιλία με την Λουκία Πιστιόλα

Η Λουκία Πιστιόλα μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σχέση της με τον καλό της φίλο και συνάδελφο Γιάννη Μπέζο. Η ηθοποιός δεν έκρυψε την χαρά της που μιλούσε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο τονίζοντας μάλιστα, το πόσο της έχει σταθεί στις δυσκολίες της ζωής της. «Τι μεγάλο θέμα ένας άνθρωπος τόσο αυθεντικός, τόσο γνήσιος και αυτό να παρεξηγείται τόσο πολύ… Με πιάνει τρέλα! Ο Γιάννης είναι ο πιο γενναιόδωρος, ο πιο μη κομπλεξικός άνθρωπος του θεάτρου που ξέρω. Αυτός που δίνει τα πάντα στους συνεργάτες του.

Δεν θυμάμαι ποτέ να έχει έρθει χωρίς να φέρει γλυκά, φαγητά, οτιδήποτε. Τον λατρεύουν τα συνεργεία, τον λατρεύουν οι συνεργάτες… Είναι χαρά θεού τα γυρίσματα μαζί του. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος κι ένας υπέροχος φίλος. Όσο μου έχει σταθεί ο Γιάννης σε σημαντικά πράγματα της ζωής μου, ελάχιστοι άνθρωποι. Έχω πολύ ισχυρούς φίλους και ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς. Κάθε φορά που μιλάει ένας άνθρωπος ειλικρινά πρέπει να γίνεται όλο αυτό το πράγμα; Δεν μπορώ να το καταλάβω, πραγματικά. Ο Γιάννης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα», είπε η ηθοποιός.

Exit mobile version