Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ Μπάιντεν: Όχι στις απόρρητες πληροφορίες
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Μπάιντεν: Όχι στις απόρρητες πληροφορίες

Τραμπ Μπάιντεν: Είναι παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείπουν το αξίωμα.

Συνεχίζοντας την αποκαθήλωση Τραμπ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να πλήξει τον προκάτοχό του και σε επίπεδο πνευματικής συγκρότησης. Συγκεκριμένα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις ενημερώσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του». Στις ΗΠΑ είναι άγραφη παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείπουν το αξίωμα.

«Δεν νομίζω», απάντησε ο κ. Μπάιντεν ερωτηθείς από τη Νόρα Ο’ Ντόνελ, παρουσιάστρια του CBS News, αν θεωρεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να λαμβάνει τις ενημερώσεις. «Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης», εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αιματηρή εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Τραμπ

Τραμπ Μπάιντεν: Αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του

Ο μεγιστάνας καταφερόταν συχνά εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και δεν δεχόταν ιδιαίτερα μακρές ενημερώσεις από στελέχη τους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Την επόμενη εβδομάδα, είναι αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία, αυτή τη φορά για υποκίνηση εξέγερσης, καθώς μερικές ώρες πριν από την έφοδο στο Καπιτώλιο είχε προτρέψει τους οπαδούς του να «δώσουν μάχη» εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες ηττήθηκε.

Τραμπ Μπάιντεν: Δεν θα καταθέσει ενόρκως

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, δεν πρόκειται να καταθέσει ενόρκως στη δίκη του στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, όπως ζητούν οι Δημοκρατικοί κατήγοροί του, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του. Το αίτημα των Δημοκρατικών βουλευτών που έχουν το ρόλο του εισαγγελέα στη δίκη αυτή απορρίφθηκε ως «διαφημιστικό κόλπο». «Ο πρόεδρος δεν θα καταθέσει σε μια αντισυνταγματική διαδικασία» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ. Σε ανοιχτή επιστολή τους, οι συνήγοροι του Τραμπ Μπρους Κάστρο και Ντέιβιντ Σόεν χαρακτήρισαν το αίτημα «τέχνασμα δημοσίων σχέσεων».

Τραμπ

 

Τραμπ Μπάιντεν: «Σε τι ωφελεί;»

Ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να λαμβάνει τις διαβαθμισμένες ως άκρως απόρρητες ενημερώσεις, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. «Θα προτιμούσα να μην εικοτολογήσω δημόσια. Απλώς νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να λαμβάνει (…) ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, πέραν του ότι θα μπορούσε να ολισθήσει και να πει κάτι (απόρρητο);», διερωτήθηκε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Τραμπ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις