Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών Ολλανδία: Συνελήφθησαν συνεργάτες των Ριζάι-Παλαιοκώστα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών Ολλανδία: Συνελήφθησαν συνεργάτες των Ριζάι-Παλαιοκώστα

Διακίνηση ναρκωτικών Ολλανδία: Συνελήφθησαν ένας επιχειρηματίας από το Ηράκλειο, καθώς και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας διεθνών μεταφορών και ο γιος του.

Αλβανός υπήκοος, ο οποίος κατηγορήθηκε ως συνεργός των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, στην δεύτερη  κινηματογραφική απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, είναι μεταξύ των συλληφθέντων μελών κυκλώματος, το οποίο μετέφερε από την Ολλανδία στην Κρήτη κοκαΐνη και κάνναβη. Του καταλογίζεται η προσπάθεια αγοράς μέρους των εισαχθέντων ναρκωτικών, στην Αθήνα, πριν η κύρια ποσότητα καταλήξει στην Κρήτη. Ως εγκέφαλος της μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, σε νταλίκα που μετέφερε ως νόμιμο φορτίο κρέατα, συνελήφθη 51χρονος επιχειρηματίας από το Ηράκλειο.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συνελήφθη επίσης 71χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας διεθνών μεταφορών με έδρα τη Βουλγαρία, καθώς και ο γιος του, ο οποίος φέρεται ως οδηγός της νταλίκας, σε κρύπτες της οποίας μεταφέρονταν τα ναρκωτικά. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν επίσης, ένας ακόμη Αλβανός και ένας Ηρακλειώτης με συγκεκριμένους ρόλους στα στάδια της μεταφοράς των ναρκωτικών. Συνολικά έχουν γίνει επτά συλλήψεις.

Ναρκωτικά

Διακίνηση ναρκωτικών Ολλανδία: Μέσω Ηγουμενίτσας-Πάτρας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εν λόγω οργάνωση προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (σ.σ. Ολλανδία όπου έφθαναν ποσότητες από τη Λατινική Αμερική) τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε από τις πύλες εισόδου της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, προκειμένου να διατεθούν στη χώρα μας. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, ηγετικό ρόλο είχε Έλληνας συλληφθείς, ο οποίος επικοινωνούσε με διακινητές άλλων χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, βοηθούμενος από άλλον  Έλληνα, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα, μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα, ενώ μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ορισμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες κατέληγαν στο Ηράκλειο.

Ναρκωτικά

 

Διακίνηση ναρκωτικών Ολλανδία: Η αστυνομική επιχείρηση

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση, ενώ κατά την άφιξη τους σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι τους ανέμεναν δύο  αλλοδαποί (σ.σ. δύο Αλβανοί κι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας διεθνών μεταφορών) και ένας Έλληνας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησε έρευνα σε δύο οχήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 κιλά και 678 γραμμάρια κάνναβης, 3 κιλά και 660 γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου), καθώς και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  Διακόσια γραμμάρια κάνναβης, 2,3 γραμμάρια ηρωίνης, 6 δενδρύλλια κάνναβης, χρηματικό ποσό 24.000 ευρώ, 11 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και   2 ζυγαριές ακριβείας. Επιπλέον κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Φ. (τράκτορας) μετά επικαθήμενου ψυγείου, Δ.Χ.Ε. (ταξί) ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού συλληφθέντα και Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού συλληφθέντα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις