Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσάμης Καστοριά – έκρηξη: Ψάχνουν να βρουν τα αίτια, θλιβερές εικόνες από ψηλά
ΕΛΛΑΔΑ

Τσάμης Καστοριά – έκρηξη: Ψάχνουν να βρουν τα αίτια, θλιβερές εικόνες από ψηλά

Τσάμης Καστοριά - έκρηξη: Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τα αίτια της τρομακτικής έκρηξης τα ξημερώματα της Πέμπτης που ισοπέδωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά.

Μεγάλη θλίψη στην Καστοριά αλλά και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η πλήρης καταστροφή του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά, μετά από έκρηξη, τα αίτια της οποία ερευνώνται. H ισχυρή έκρηξη που έλαβε χώρα γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά είχε αποτέλεσμα το κτιριακό συγκρότημα να καταρρεύσει ολοσχερώς. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Βασίλης Τσάμης, μιλώντας την Πέμπτη στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό για ένα χρόνο, ενώ είπε πως οι δεξαμενές αερίου είναι στον προβλεπόμενο χώρο κι είναι άθικτες. Από την άλλη αντιπεφερειάρχης κ. Σαββόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων. Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη. Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Τσάμης Καστοριά: Στήριξη από το Επιμελητήριο Καστοριάς

Την στήριξή του στην οικογένεια Τσάμη, εκφράζει το Επιμελητήριο Καστοριάς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα fonikastorias. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καστοριάς, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια Τσάμη, για την ασύλληπτη καταστροφή που υπέστη η ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας. Το εμβληματικό ξενοδοχείο Τσάμης έχει συνδεθεί άρρηκτα τόσο με την απαρχή της τουριστικής ανάπτυξης της Καστοριάς, όσο και με προσωπικές στιγμές των περισσότερων Καστοριανών και θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας. Το Επιμελητήριο Καστοριάς δηλώνει παρόν σε οποιαδήποτε βοήθεια δίνατε να παράσχει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας Τσάμη».

Τσάμης Καστοριά: Το εμβληματικό «Hotel Tsamis»

Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Hotel Tsamis» κτίστηκε το έτος 1977-78 δίπλα στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς από τους αδερφούς Γρηγόρη & Κωνσταντίνο Τσάμη. Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που ανεγέρθηκε εκτός του αστικού ιστού, στην είσοδο της πόλης και την περιοχή Πέτρα. Κτισμένο σε σχέδια του Θεσσαλονικιού αρχιτέκτονα Βάϊου Ζαχαριάδη, ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια που προσέγγιζε το γνωστό νεοπαραδοσιακό μακεδονίτικο στυλ που κατέκλυσε την πόλη αργότερα κατά τις δεκαετίες ’80 και ’90. Εμφανείς και οι επιρροές του ύστερου μοντερνισμού.Η κάτοψή του αποτελούνταν από δύο μακρόστενους όγκους, διατεταγμένους να σχηματίζουν μια αμβλεία γωνία, ώστε να παρέχεται στα δωμάτια απρόσκοπτη θέα προς τη λίμνη και την πόλη της Καστοριάς.

Πρωτοπόρο κατάλυμα για την εποχή του με προβλήτα για πρόσδεση πλεούμενων, χάραξε δρόμους για τον σύγχρονο παραθερισμό στη Δυτική Μακεδονία, προσέφερε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για δεκαετίες, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεών πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες χοροεσπερίδες και πολιτικές συγκεντρώσεις επί 40 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις